By September 18, 2017 1 Comments Read More →

Cara Menghilangkan Jerawat Secara “Natural” Dengan Vitamin C

Masalah jerawat sering terjadi di usia remaja. Sebenarnya ia adalah perkara biasa. Tapi, bagi mereka yang mengalami masalah jerawat yang teruk boleh membuatkan mereka murung dan rasa rendah diri. Oleh sebab itu, ramai yang mencari cari cara menghilangkan jerawat yang terbaik dan berkesan untuk mereka.

Banyak produk untuk merawat jerawat boleh kita dapat di kedai jamu, farmasi dan sebagainya. Tapi, adakah ia sesuai untuk kulit anda? Dan kebanyakan produk tersebut mengandungi bahan kamikal(chemical) yang tak bagus digunakan pada jangka panjang yang mungkin boleh memburukkan lagi masalah jerawat yang di alami. Oleh sebab itu, dalam entri ini saya akan berkongsi dengan anda cara menghilangkan jerawat secara natural yang InsyaAllah sesuai di amalkan oleh semua orang.  

Nak Tahu Rahsia Cara Menghilangkan Jerawat Secara Natural??

Rahsianya adalah mudah, anda hanya perlu amalkan pengambilan vitamin C setiap hari. Tapi, sebelum itu anda perlu faham dulu kenapa dan bagaimana vitamin C boleh bantu menghilangkan masalah jerawat anda.

#1 Vitamin C Meningkatkan Sistem Imun : CarMenghilangkan Jerawat

Vitamin C terbukti boleh meningkatkan sistem imunisasi badan  kita. Oleh itu, ia berupaya untuk membantu melawan penyakit dan mikroorganisma.

Ia bukan sahaja menghalang jerawat daripada keluar, tetapi ia juga membantu merawat jerawat yang sedia ada.

Vitamin C juga adalah sumber vitamin yang cukup untuk membantu menjaga kesihatan kulit agar nampak lebih segar, awet muda & Flawless.

#2 Vitamin C Bertindak Sebagai Anti Oksida : Cara Menghilangkan Jerawat

 

Vitamin C adalah ejen anti oksida yang baik. Ia mampu membunuh Radikal Bebas (free radicals) yang merosakkan kulit anda.

Dari mana datangnya Radikal Bebas? Okay, Radikal Bebas ini boleh berpunca dari dalam badan mahupun sumber luar seperti sinar matahari, asap, habuk dan pencemaran.

Jadi, anti oksida yang ada di dalam vitamin c mampu memberikan kekuatan yang di perlukan oleh kulit anda untuk melawan masalah jerawat tersebut.

 #3 Merawat Secara Semula Jadi (Natural) : Cara Menghilangkan Jerawat

Ya.. Telah terbukti Vitamin C mampu menyembuhkan masalah kulit yang telah rosak di sebabkan oleh jerawat atau jangkitan lain. Vitamin C mampu merangsang pertumbuhan ligamen dan tisu, yang membantu dalam penyembuhan parut yang disebabkan oleh jerawat.

Salah satu peranan utama Vitamin C dalam kesihatan kulit adalah untuk meningkatkan dalam menghasilkan kolagen dalam badan. Ia juga mampu merangsang pertumbuhan salur darah di dalam kulit dan memperbaiki peredaran darah, dan mengelakkan daripada masalah jerawat merebak. Dengan pengeluaran kolagen yang lebih baik ini kulit anda akan menjadi lebih tegang, sempurna dan cantik

#4 Meningkatkan Daya Tahan System Imun Tubuh : Cara Menghilangkan Jerawat

Vitamin C terbukti mampu meningkatkan sistem imuniti pada badan manusia. Jika sistem imun badan kuat, ini secara tidak langsung badan anda dapat menepis serangan masalah kulit yang biasanya boleh menyebabkan masalah jerawat.


Sumber Vitamin C Mana Yang Perlu Anda Ambil? : Cara Menghilangkan Jerawat

Ada beberapa cara yang boleh di gunakan antaranya adalah suntikan, sapuan & pemakanan. Tapi, kami lebih menggalakkan anda mengambil vitamin c dari sumber makanan kerana ia lebih mudah dan yang penting keselamatannya terjamin. Ada banyak pilihan makanan yang anda boleh amalkan contohnya seperti Oren, Limau, Kiwi, Brokoli, Tomato dan banyak lagi..

Cuma, ramai yang mengatakan agak leceh & sedikit menyusahkan dari segi penyediaannya. Jadi, kami lebih suka mencadangkan untuk anda mengamalkan supplimen vitamin c kerana ia lebih mudah dan menjimatkan masa. Tapi kita perlu pastikan suplimen yang kita ambil itu adalah suplimen yang natural (bukan sintetik), kerana sebenarnya majoriti produk suplimen di luar sana adalah berasaskan sintetik.

Tonton video di bawah untuk lebih faham kenapa anda perlu elakkan produk sintetik.

 

Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Mengamalkan Suplimen Vitamin C Natural (Bukan Sintetik)

Okay.. kami sangat sangat recommend anda mengamalkan suplimen vitamin c natural sebab ia memang terbukti tidak mendatangkan kesan yang boleh memudaratkan jika di amalkan dalam jangka panjang.

Oleh itu, kami mengesyorkan anda mengamalkan Vitamin C daripada produk Shaklee ini.

Cara Menghilangkan Jerawat Menggunakan Vitamin C

 

Pengalaman Mereka Yang Telah Menggunakan Vitamin C Sebagai Cara Menghilangkan Jerawat Mereka

.

.

.

..

Nak Cuba Vitamin C Untuk Menghilangkan Masalah Jerawat Anda?

Whatsapp Ke 019-2222 642 Sekarang Untuk Harga Jimat

 

 

0 0 votes
Article Rating
Klik Share Ya!!!
Posted in: KESIHATAN, Shaklee
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kusuma
6 years ago

terimakasih infonya, memang vitamin C memiliki banyak manfaat bagi tubuh dalam dan luar. semoga bisa mengambil manfaat sesuai porsinya

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x