By February 3, 2015 0 Comments Read More →

#02 Cabaran Now Everyone Can Kurus

Assalamualaikum.. & Salam Sejahtera..

Macam yang saya janjikan.. Kali ni saya akan kisah seterusnya diΒ hari ke 2. Sapa yang belum baca episod hari pertama boleh klik link –> #1 Neck.

Hari ke dua ni agak mencabar bagi saya, sebab saya & nadia sedang bercuti. So nak makanan yang sesuai & masa untuk saya exercise tu susah sikit nak cari.

Untuk brekfes kami terpaksa makan di resort.. Yer la, kita dah bayar takkan tak nak makan pulak. So walaupun makanan buffet, kita kena la pandai pilih makanan yang sesuai…

Alamak.. lupa nak ambik suasana dalam buffet tu.. hehehe.. takpe la.. saya share makanan brekfes saya je la.. πŸ™‚

Aktiviti Pagi

NowEveryoneCanKurus01#2

Menu Sarapan Pagi. πŸ™‚ Ok tak? πŸ™‚

Lepas sarapan saya lepak tepi kolam sambil saya & nadia borak-borak plan untuk next projek.. hehe

NowEveryoneCanKurus02#2

Santai..

Tak lama lepas tu jalan-jalan keliling resort cyber view ni. Sampai satu kawasan terjumpa Gym.. kami pun masuk la, hehehe.. ambik kesempatan main apa yang ada kat situ.. πŸ™‚

NowEveryoneCanKurus04#2

Ada GYM???

NowEveryoneCanKurus03#2

Haha… ambik kesempatan kejap.. πŸ™‚

Tengah Hari

Bila dah puas lepak Gym kami pun balik bilik berehat & bersiap untuk lunch pulak. Asalnya kami nak makan kat SUBWAY. Tapi bila on the way ke SUBWAY tu ternampak pulak O’Briens. hehe.. Tak pasal-pasal singgah O’Briens. Lagi pun tak pernah lagi masuk O’Briens ni. So.. ni la menunya.. πŸ™‚

NowEveryoneCanKurus05#2

Hidangan Makan Tengah Hari. Tak tau nama dia. πŸ™‚

NowEveryoneCanKurus06#2

Secawan Kopi tanpa gula

KOPI O tanpa gula. Sifu saya cakap KOPI O tanpa gula ni membantu juga untuk nak kuruskan badan. Sebab kalau workout peluh akan keluar banyak.. maknanya kalori pun banyak la terbakar.. πŸ™‚

Aktiviti Petang

Sebenarnya agak lama kami lepak kat O’Brien tu sebab selesa sangat duduk situ.. hehe.. Sambil lepak-lepak tu kami sempat la beronline, berbisnes, & chat dengan bisnes partner.. πŸ™‚

Dekat pukul 4 baru balik resort.. πŸ™‚

Dan tak lama lepas tu masa untuk berenang… hahaha.. Tak tau la berapa kalori bakar masa berenang ni. Tapi apa yang saya tahu berenang memang salah satu jenis exercise yang bagus.

NowEveryoneCanKurus07#2

Berenang

Sampai pukul 7 gak la duk berenang kat pool tu. Lepas tu dalam pukul 8 lebih kami keluar makan dinner. Haaa.. kali ni baru betul pergi SUBWAY.. πŸ™‚

NowEveryoneCanKurus08#2

Makan Malam + Air Mineral

Menu Roast Beef. Bilangan kalori untuk dinner ni 314 je. Ok la kan.. πŸ™‚

Saya anggarkan total kalori yang saya ambik hari ni dalam 1200-1500 kot.. πŸ™‚ Untuk sesiapa yang nak tambah atau kurangkan berat badan. Kita perlu tahu keperluan kalori & cara pengambilan kalori yang betul. InsyaAllah.. saya nanti saya akan buat satu entri pasal kalori ni yer.. πŸ™‚

Tu je perkongsian untuk hari ni.. Jumpa lagi di episod seterusnya… πŸ™‚

Klik Share Ya!!!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of