By September 20, 2015 0 Comments Read More →

Percutian Budget Ke Penang Part 3!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Sambungan dari entry semalam. Kisah entry semalam boleh baca link di bawah :

http://nadiamusa.net/blog/percutian-budget-ke-penang-part-1/

http://nadiamusa.net/blog/percutian-budget-ke-penang-part-2/

Mulakan dengan breakfast kat TH Hotel, Penang. Kami book hotel tanpa breakfast jadi kami beli kupon breakfast dengan hanya RM 15 per pax. Makanan banyak tapi bayaran murah. Sangat berbaloi-baloi.

Cuti-Cuti Penang351

Nasi lemak campur meehoon. ๐Ÿ™‚

TH Hotel Penang 24

Presentation pun menarik.

TH Hotel Penang 25

Macam-macam makanan di sediakan.

TH Hotel Penang 26

Mr Hubby makan dengan khusyuknya. ๐Ÿ™‚

TH Hotel Penang 27

Roti bakar dan omelete pun ado.

TH Hotel Penang 28

Mee sup pun ado.

TH Hotel Penang 36

Kami dapat bertemu dengan anak Shaklee kami, Murni yang bekerja dan tinggal di Penang. Rumahnya berdekatan dengan TH Hotel, Penang. Selama ni kami berkomunikasi melalui alam maya, baru hari ni dapat bertentang mata. Alhamdulillah. Tambah kenalan dan silaturrahim.

TH Hotel Penang 42

Bergambar sebelum pergi ke destinasi seterusnya.

Ferry Pulau Pinang 27

Balik kami naik ferri. Kami kereta terakhir untuk trip ni.

Ferry Pulau Pinang 20

Ada stall untuk beli jajan.

Ferry Pulau Pinang 18

Sila ikut amaran yang di beri.

Ferry Pulau Pinang 24

Wefie atas ferri.

Ferry Pulau Pinang 30

Alhamdulillah dah sampai seberang. Ferri sebelah.

Cuti-Cuti Penang428

Semasa perjalanan, ternampak sign board ni. Rupanya ada Muzium Jeruk Madu Pak Ali. Apa la agaknya dalam muzium tu.

Jeruk Madu Pak Ali 18

Kita shopping dulu kat Jeruk Madu Pak Ali. Tempatnya lepas pelabuhan ferri iaitu di Bus Stand.

Jeruk Madu Pak Ali 17

Masing-masing tengah shopping jeruk. Beli untuk keluarga dan kawan-kawan.

Jeruk Madu Pak Ali 11

Banyak pilihan yang ada. Jeruk Pak Ali tanpa cuka dan bahan pengawet. Harga nya , Besar RM 13 per kg untuk yang campur. Kalau nak pilih buah ada bermacam-macam harga ikut buah yang kita pilih. Tapi harga lebih kurang je.

Jeruk Madu Pak Ali 08

Perghhhh…banyaknya shopping

Jeruk Madu Pak Ali 06

Bergambar bersama barang-barang shopping. Selepas shopping Jeruk Pak Ali, kami terus ke Pulau Aman, Penang. Otw balik ke KL.

Pulau Aman Penang 85

Alhamdulillah, sampai sudah jeti Pulau Aman.

Pulau Aman Penang 74

Sign Board yang cantik. Kompleks Jeti Batu Musang.

Pulau Aman Penang 01

Perjalanan nak ke Jeti. Jalan kaki dari parking kereta ke jeti. Dekat je.

Pulau Aman Penang 07

Wefie dulu. Yeayy..dah nak sampai jeti.

Pulau Aman Penang 100

Biasala wefie lagi. ๐Ÿ™‚

Pulau Aman Penang 104

Beli tiket untuk naik bot atas jeti. RM6 per person untuk pergi balik. Naik bot 5 minit dari jeti ke Pulau Aman.

Pulau Aman Penang 101

Jadual perjalanan bot. Bot terakhir dari Pulau Aman adalah pukul 6. Jadi Kita kena balik sebelum pukul 6. Jika terlepas trip pukul 6, kita kena sewa bot peribadi untuk balik atau oleh juga tinggal di Chalet. Jika nak tempah chalet kat Pulau Aman boleh contact nombor tertera.

Pulau Aman Penang 107

Atas bot. Kami naik speed bot. Perghhh..laju giler

Pulau Aman Penang 55

Sampai sudah.

Pulau Aman Penang 47

Ada kedai souvenir dan kedai T-Shirt.

Pulau Aman Penang 45

Mr Hubby shopping T-Shirt.

Pulau Aman Penang 40

Agro Bazaar pun ado.

Pulau Aman Penang 38

Kuih traditional dan ice blended pun ada jual.

Pulau Aman Penang 36

Karipap siput. Tak pernah makan lagi karipap siput. Inti siput dalam karipap ni hanya boleh dapat kat Pulau Aman je.

Pulau Aman Penang 35

Chalet di sediakan jika nak bermalam, RM80 satu malam.

Pulau Aman Penang 31

Sampai sudah tempat nak makan. Tempat ni famous dengan Mee Udang dan seafood. Udang dan seafood fresh-fresh belaka.

Pulau Aman Penang 62

Tengah pilih seafood apa nak makan. Kita tempah lepas tu dia masakkan stim atau rebus.

Pulau Aman Penang 60

Udang besar.

Pulau Aman Penang 26

Dalam restoren.

Pulau Aman Penang 29

Menu minuman.

Pulau Aman Penang 30

Menu makanan. Kalau yang special tu udang besar dan extra.

Pulau Aman Penang 64

Mee Udang.

Pulau Aman Penang 66

Kueh Tiaw udang.

Pulau Aman Penang 19

Pulau Aman Penang 81

Licin.

photo_2015-09-24_07-32-59

Sempat Shopping makanan famous untuk keluarga.

Cuti-Cuti Penang453

Singgah R&R Semanggol untuk solat dan rehat sebentar.

Cuti-Cuti Penang452

Singgah dinner dan solat kat R&R Ulu Bernam.

Sampai rumah pukul 11 lebih. Esok kerja ok..huhu..Percutian yang sangat best dan sihat. Kenapa saya cakap sihat sebab kami banyak berjalan walaupun banyak makan…hehe..Penang kan terkenal dengan makanan-makanan yang sedap-sedap belaka. Semoga persahabatan kami berkekalan. Kami akan plan next trip pulak. Ke mana…tungguuu….Friendship forever.

0 0 votes
Article Rating
Klik Share Ya!!!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x