Vita-Lea Iron Formula

Nutrien Penting untuk Kesihatan Optimum

Kod Produk: 10131 (120 tablet)

Menyokong kesihatan optimum. Nutrien penting untuk kesihatan dan kesejahteraan optimum.

Vita-Lea® adalah formulasi dicipta khas untuk menyokong keperluan khusus lelaki dan wanita. Setiap hidangan memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan.

Vita-Lea® Iron Formula mengandungi 400mcg asid folik, vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat, melalui sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik.*

Multivitamin pertama di dunia yang dicipta oleh DR FORREST C SHAKLEE pada tahun 1915, iaitu sejak 100 tahun lalu. Sekarang ni dah tahun 2018 maksudnya dah 103 tahun tau vitalea ni.

Shaklee Difference

Dulu Vitalized Minerals ni dalam bentuk cecair dalam botol. Disebabkan peningkatan teknologi, jadi bentuk vitalea ni telah diubah dari cecair ke bentuk tablet yang kita sebut sekarang ni Vitalea.

Setiap tablet vitalea ni mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan iaitu 12 vitamin serta 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh Recommended Dietary Allowance (RDA).

Tablet Vitalea ni disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Dihasilkan dengan kaedah yang terkini dengan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Tahu tak Explo-tab tu apa?

Explo-Tab ialah teknologi yang membolehkan vitamin (Vitalea) kekal sementara waktu di dalam sistem pencernaan, dan kemudian dengan cepat ia akan “meledak” (explode)untuk membebaskan nutrisi di dalamnya.

Tablet multivitamin ini yang paling pantas DI DUNIA terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Kenapa Vit Lea Shaklee Adalah Multivitamin Yang Terbaik

Menurut Dr. Shangraw (1986), multivitamin yang baik adalah yang larut dalam air kurang dari 60 minit.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Vitalea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam PUBLIC INTEREST pada tahun 2000.

 8 Fakta Vit Lea Yang Mesti Kita Tahu

  • 2 kali lebih antioksidan untuk mencegak kerosakan fungsi umun berpunca daripada radikal bebas
  • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
  • 2 kali lebih megnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot dan fungsi saraf
  • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopatent
  • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
  • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
  • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
  • 10 kali lebih biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

12 Vitamin dan 7 Mineral

byk sgt kebaikan vitalea ni pada badan kita. rugi kalau tak amalkan. kandungan dalam vitalea ni pun bnyak.. terdiri dari 12 vitamin dan 7 mineral yang memang badan kita perlukan.

1. Vitamin A – Kesihatan mata, kulit, anti-oksida. melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sisitem imun dan rambut yang sihat.

2. Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan proriasis. Vitamin D ni ada dalam ostematrix jugak dan dalam vitalea pun ada.

3. Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut. nak cantik makan vitalea jugak tau, sebab ada vita E

4. Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, meransang formasi kolagen, meningkatkan daya tahan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku dan hidung berdarah.

5. Asid Folic – Kesihatan fetus, meransang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut, kesihatan kulit.

6. Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpez zoster. Tau tak herpez zozter tu apa? herpez zpzter ni mcm cacar

7. Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan. Salah satu sebab kenapa ambik vitalea ni sebab kalau time period heavy memang selalu pening. tu antara sebab umie makan vitalea tak skip.

8. Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, meransang peredaran darah, lower blood lipid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

9. Vitamin B6 – Metabolisme protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia.

10. Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindakan balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memosi, fokus, keupayaan seksual dan mengelakka anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

11. Biotin – Bantu Bcompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

12. Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepatkan sembuhan luka.

13. Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

14. Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah kereputan tulang, membantu ligament/otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

15. Iodin – baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

16. Zat besi – membentuk hemoglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

17. Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman.

18. Copper – membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesakitan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah bengkak.

19. Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

Kenapa Kita Kena Makan Multivitamin

1. Penambahan tenaga segera
– pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja harian. Vitalea ni bagi umie vitamin tenaga, walaupun mata mengantuk tapi badan tak rasa penat. mengantuk tu sebab tak cukup tidur jer tapi badan still cergas.

2. Pelengkap nutrisi
– Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia. Dalam nak kuruskan badan, ada jugak makan yang kita makan kena sekat kan.. vitalea ni memang patut ambik time berdiet

3. Keupayaan sistem Produktif
– Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4. Metabolisme
– Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.

5. Elemen penting pada sel tubuh
– Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid. Sebab multivitamin ni makanan sel. Bila sel cukup makan, dia keje dengan elokla. Takla monyok sebab kena catu makan. Mcm kita kalau tak makan nasi tiap2 hari, monyok kan. Boleh meroyan nanti haha

6. Melindungi organ
– Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Selain itu, Vitalea juga boleh:
– membantu mencantikkan kulit
– membantu mencegah penyakit tiroid @beguk (kekurangan iodin dalam badan)
– merupakan suplemen penting dalam diet yang mana kita kurang makan namun pengambilan vitalea banyak bantu beri rasa bertenaga dan tidak lesu.
– kalau ibu mengandung dan menyusukan anak, pengambilan vitalea digalakkan kerana dalam vitamin yang terdapat dalam vitalea ni penting untuk tumbesaran anak.
– selain itu, ibu yang mengandung dan menyusu ni mudah rasa pitan dan pening kepada kerana kekurangan zat besi @ iron dalam pemakanan harian.

vitalea ni kalau ibu hamil, menyusu ni memang laku sb diorg akan cari untuk nak tambah HB kan..

Siapa yang Perlukan Multivitamin

1. Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh badan jangka panjang.

2. Individu yang tidak lengkap diet hariannya. Contoh yang kurang makan sayur dan buah. maybe ada sesetengah sayur jer yang dia boleh makan.

3. Individu yang ingin meningkatkan sistem imun.

4. Remaja yang sedang membesar

5. Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan badan

6. Lelaki untuk semua peringkat umur

7. Individu yang monopaus

8. Wanita yang menyusu dan baru bersalin

Keistimewaan Shaklee

Nutritional Facts

RamuanAmaun Setiap Tablet
Vitamin A (sebagai Beta Karotena)1250 IU
Vitamin A (sebagai Vitamin A asetat)1250 IU
Vitamin C (sebagai asid askorbik)60 mg
Vitamin D3 (sebagai kolekalsiferol)200 IU
Vitamin E (sebagai alfa-d tokoferil asid suksinat)30 IU
Tiamina (sebagai tiamina mononitrat)0.75 mg
Riboflavin0.85 mg
Niasin (sebagai niasinamida)10 mg
Vitamin B6 (sebagai piridoksin hidroklorida)1 mg
Folat (sebagai asid folik)200 mcg
Vitamin B12 (sebagai sinokobalamin)3 mcg
Biotin (sebagai biotin-d)150 mcg
Asid Pantotenik (sebagai kalsium-d pantotenat)5 mg
Kalsium (sebagai dikalsium fosfat)225 mg
Fosforus (sebagai dikalsium fosfat)175 mg
Iodin (sebagai kalium iodida dan rumpai laut)75 mg
Magnesium (sebagai magnesium oksida)100mg
Zink (sebagai zink glukonat)7.5 mg
Selenium (sebagai mineral surih hidrolisat protein)35 mcg
Kumprum (sebagai kuprum glukonat)1 mg
Mangan (sebagai mangan glukonat)1 mg
Kromium (sebagai mineral surih hidrolisat protein)60 mcg
Molibdenum (sebagai mineral surih hidrolisat protein)37.5 mcg
Nikel (sebagai mineral surih hidrolisat protein)7.5 mcg
Tin (sebagai mineral surih hidrolisat protein)5 mcg
Vanadium (sebagai mineral surih hidrolisat protein)10 mcg
Boron (sebagai mineral surih hidrolisat protein)0.5 mg
Zat Besi (sebagai ferus fumarat)9 mg

KKLIU 0609/2017
MAL07081506XC

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.


Vita-Lea® Iron Formula
Kod Produk: 10131 (120 tablet / 60 hidangan)

Saranan penggunaan :

Untuk dewasa sahaja. Ambil 2 tablet sekali sehari selepas makan

Klik Share Ya!!!
Posted in: Shaklee

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of