Jom Buat Health Check Kat Shaklee

Assalamualaikum..

Terima kasih kerana masih sudi menjenguk blog nadiamusa ini. 🙂 Semoga anda sentiasa berada di dalam rahmatNya..

Okay dalam entri ini saya nak kongsikan pengalaman saya buat Health Check kat Shaklee KL.

Minggu lepas kami ada lepak dengan sahabat ni. Biasanya memang kita orang akan lepak sama masa brekfes kalau ada kelapangan di hari cuti. So masa lepak baru-baru ni kami bercerita tentang kesihatan. Tiba-tiba saya teringat pulak yang shaklee ada buat Health Check percuma. So saya pun cerita pasal Shaklee ada buat free Health Check ni. Dan dia pun berminat.

Sebab apa dia minat? sebab Health Check ni free la.. hehehe.. dan kita boleh check kita punya status body Age, Lemak dalam badan, Lemak bawah kulit,  BMI dan banyak lagi.. Yang paling Best tak perlu bayar apa-apa pun. hehe..

So semalam kebetulan dia orang suami-isteri tak bekerja, pagi-pagi lagi dah whatsapp saya.. 🙂

Sahabat: Din, tengah hari kau free tak? Kita orang ingat nak buat Health Check tengah hari ni. Nak tengok    body age muda ke tua. 🙂

Saya: Ok, Nanti aku check dulu dengan nutritionist boleh buat Health Check tak hari ni.. 🙂

Lepas tu saya pun call la nutritionist nak make sure dia bertugas atau tak. Takut pergi dia takde pulak kan.. So bila dah confirm dia bertugas baru la boleh confirm dengan sahabat ni. 🙂

So kita orang pun set jumpa pukul 2:30 kat branch KL. 🙂

Jom layan kejap gambar-gambar kita orang masa buat Health Check.

HealthCheck91
Mula-mula kena isi borang dulu.. 🙂
Healthcheck90
Ini masa ukur tinggi.. 181cm tu. 🙂
ShakleeHealthCheck01
Ni tak tau apa nama benda ni. Tapi dia boleh check macam2
ShakleeHealthCheck02
Lepas tu dapat consultation pun percuma. 🙂
ShakleeHealthCheck05
Ini orang yang nak check sangat ni. 🙂
ShakleeHealthCheck08
khusyuk dengar consultation
ShakleeHealthCheck10
Alang2 dah sampai check sekali. 🙂
ShakleeHealthCheck12
Merempit ke ni? 🙂
ShakleeHealthCheck13
Baik la.. saya akan jaga kesihatan. 🙂

Sebenarnya saya takde plan nak buat check ni sebab rasanya baru-baru ni dah buat. Tapi alang-alang sambil teman sahabat ni apa salahnya buat sekali. hehe..

Semalam saya mintak nutritionist compare result saya dengan yang sebelum ni punya. Alhamdulillah.. Dah semakin improve dah. 🙂 Tapi ada yang lemak dalam badan saya masih banyak. 🙁

Nutrisionist ni suruh saya ambik Cinch Shake 2 kali sehari untuk bakar lemak-lemak tu. Sebelum ni ambik time brekfes je. Tapi sekarang saya kena ambik time brekfes & dinner. Nasib baik cinch shake ni sedap.. hehehe..

Cinch Shake

Cinch shake ni ada 3 perisa. Kesemuanya saya dah pernah rasa dah. Tapi yang paling saya suka vanilla. Bagi saya vanilla la yang paling sedap. 🙂

InsyaAllah.. Bulan depan saya nak buat Health Check lagi. Nak tengok jugak progress setiap bulan. Semoga ada improvement yang ketara. Tak nak la imrpove sikit-sikit je. hehehe..

Ada sapa-sapa nak join tak bulan depan? Jom kita pergi beramai-ramai.. Bukan kena bayar pun… 🙂

Ok la.. itu je setakat ni.. Jangan lupa belanja saya klik Like & Share yer..

PisYoo…

[spider_facebook id=”3″]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top