By April 9, 2018 Read More →

Cara Penghidap PCOS Hamil Secara Natural

Ramai tertanya-tanya apakah cara penghidap PCOS hamil secara natural. Kalau bahasa doktor, hamil spontaneous kalau yang ada masalah kesuburan tapi hamil tanpa rawatan doktor seperti Clomid, IUI atau IVF.

Anda penghidap Polycystic Ovarian Cyst Syndrom (PCOS) dan Ingin Tahu Cara Penghidap PCOS Hamil Secara Natural ?

Dah cuba macam-macam cara tapi masih gagal hamil?

Anda ingin mempunyai zuriat dari rahim sendiri?

Kalau anda sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan zuriat nadia sarankan anda hadam entri ini betul-betul.

Nadia akan ceritakan pengalaman sendiri cara penghidap PCOS hamil secara natural.

PCOS Infographic (PRNewsfoto/PCOS Challenge)

Tahukah anda bahawa 1 daripada 10 wanita penghidap PCOS?

Tahukah anda penghidap wanita PCOS susah hamil?

_____________________________________________________________________________

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Dalam entri ini nadia akan berkongsi kepada anda bagaimana nadia sendiri penghidap PCOS hamil tanpa melakukan pembedahan ‘ovarian drilling’,ย  IUI atau IVF.

Doktor Pakar Sakit Puan mengesahkan nadia penghidap PCOS dan kesukaran untuk hamil akibat daripada period yang tidak teratur. Beberapa pakar doktor menasihatkan nadia untuk buat pembedahan ‘ovarian drilling’ dan Intrauterine Insemination (IUI) sebelum ke peringkat akhir iaitu IVF. Sebelum tu doktor sudah memberi treatment dengan pengambilan ubat iaitu Clomid. Tetapi rezeki tidak menyebelahi nadia. Doktor benarkan pengambilan Clomid lebih dari 3 kali kerana akan ada kesan sampingan jangka masa panjang.

Nadia pernah di beri pil perancang sebelum kahwin untuk period teratur. Tetapi period hanya teratur semasa pengambilan ubat sahaja. Bila tak ambil ubat, period cycle kembali kepada asal. Nadia pernah tidak period dekat setahun. Sudah bertahun-tahun mencari penawar.

Bila period tidak teratur, ia akan menjejaskan masalah kesuburan dan kesukaran untuk hamil. Sebelum kahwin, nadia mungkin tiada masalah besar tapi apabila sudah berkahwin, masalah itu menjadi besar kerana kesukaran untuk hamil. Nadia menunggu sehingga 6 tahun untuk hamil anak pertama.

Alhamdulillah masalah period tidak teratur dan penantian berakhir selepas menemui penawar setelah bertahun-tahun mencari penawar masalah yang nadia hadapi. Anda boleh terus membaca untuk tahu lebih lanjut apakah penawar nadia dengan izin Allah.

Jika anda ingin tahu jorney nadia untuk hamil boleh baca di link di bawah kisah lebih lanjut :

Akhirnya Berjaya Hamil Selepas Hampir 6 Tahun Berusaha (TTC)

Sebelum nadia menemui penawarnya, doktor pakar sakit puan adalah mencadangkan nadia buat pembedahan ‘ovarian drilling’ atau juga IUI.

Kenapa nadia Tidak Memilih pembedahan ‘ovarian drilling’ atau IUI.

Sebelum itu nadia terangkan apakah pembedahan ‘ovarian drilling’ an IUI.

Pembedahan ‘ovarian drilling’ di lakukan melalui pembedahan laparoskopi (i.e pembedahan melalui teropong). Lubang-lubang kecil sebanyak 4-10 di tebuk di atas setiap ovari.

Pembedahan ‘ovarian drilling’

Apakah risiko-risiko pembedahan ‘overian drilling’?

  • Risiko bius (“General anaesthetic”) semasa pembedahan ‘ovarian drilling’
  • Risiko parut (‘adhesion’) sekeliling ovari selepas pembedahan
  • Risiko ‘premature ovarian failure’ di sebabkan kerosakan teruk di ovari terutama sekiranya terlalu banya luang di tebuk atas ovari
  • Risiko kelukaan di bahagian usus atau organ penting yang lain semasa menjalani pembedahan

Kos untuk pembedahan ‘ovarian drilling’ di hospital pakar adalah sekitar RM4 ribu.

Sekarang nadia terangkan apa itu IUI.

IUI adalah salah satu prosedur rawatan untuk fertiliti yang melibatkan sperma di masukkan ke dalam rahim dengan menggunakan tiub plastik. Ini adalah untuk memastikan sebanyak mungkin sperma yang aktif dapat sampai ke dalam saluran peranakan untuk mempersenyakan telur (ovum).

Risiko membuat IUI termasuklah kandungan kembar dan kandungan luar rahim.

Kos IUI adalah sekitar RM 1500++

Setelah nadia cuba Clomid, nadia dan suami decide untuk tidak buat pembedahan ‘ovarian drilling’ atau IUI setelah tidak sesuai ambil Clomid yang mengakibat pening, muntah, loya dan sakit perut. Kami decide untuk ambil supplemen yang natural.

Alhamdulillah selepas pengambilan supplemen-supplemen untuk mengatasi masalah PCOS nadia, badan rasa semakin sihat.

Bukan nadia sahaj yang telah berjaya hamil dengan usaha menggunakan ‘Set PCOS Hamil‘ ini (Dengan izin Allah). Ada ramai lagi PCOSER yang berjaya hamil. Anda boleh baca testimoni-testimoni di bawah. Tapi sebelum tu nadia cerita dulu manfaat Set PCOS Hamil yang nadia ambil.

__________________________________________________________________________________

SET PCOS NATURAL UNTUK IKHTIAR HAMIL

Mungkin anda pening sebab tak tahu mana satu supplemen yang patut anda pilih bukan?

Sangat banyak supplemen yang anda boleh dapat di pasaran. Tapi anda perlu berhati-hati memilih supplemen untuk anda, kerana sekarang ini produk tiruan sangat berleluasa.

Selain isu tiruan, nadia mencadangkan anda memilih produk yang di perbuat dari bahan semula jadi. Kerana ia lebih baik kegunaan jangka masa panjang dan lebih penting ia baik untuk buah pinggang anda.

Jado, nadia telah memudah kan anda kerana anda tidak perlu susah payah buat “research” & memeningkan kepala anda. Nadia sarankan and menggunakan produk ‘Set PCOS Hamil’

Kenapa nadia pilih ‘Set PCOS Natural’ untuk ikhtiar hamil. Sebab ia mempunyai ciri-ciri yang telah nadia nyatakan tadi.

Apakah Manfaat ‘Set PCOS Natural’

Set PCOS Hamil ini amat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah berat badan. Obesiti dan berat badan berlebihan merupakan salah satu simptom utama PCOS. Ia menyukarkan lagi mereka untuk hamil. Set ini membantu penuruan berat badan dan jua ikhtiar hamil.

 

VIVIX

  • Kajian klinikal pernah di buat, menunjukkan betapa Reveratrol salah satu kandungan penting dalam Vivix, membantu menurunkan kadar hormon TESTOSTERONE dalam badan
  • Bagi penghidap PCOS, kandungan vivix akan membantu seimbangkan hormon dalan badan, sesuai dengan keperluan dalam membantu meningkatkan peluang untuk PERSENYAWAAN dan seterusnya KEHAMILAN.

GLA COMPLEX

  • Mengimbangi dan mengawalatur semula hormon estrogen dan testosteron. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon wanita supaya kitaran haid kembali normal dan memperbaiki simptom seperti kesakitan haid, mood swing dan kesakitan pada payudara.

OMEGA GUARD

 

  • Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard ini membantu merendahkan tahap testosterone pada wanita yang menghidap PCOS

ALFALFA COMPLEX

  • Berfungsi sebagai detox untuk menyingkirkan segala kotoran dalam badan. Ia merawat masalah keputihan wanita dan bertindak sebagai kacip fatimah untuk mengetat kawasan intim wanita

B COMPLEX

 

  • Mengurangkan tekanan atau stress. Penghidap PCOS sentiasa berada di dalam tekanan kerana hormon tidak stabil. Pengambilan B Complex membantu mengurangkan rasa amarah. Selain itu, ia juga sebagai persediaan kehamilan untuk bayi kerana mempunyai asid folic.

__________________________________________________________________________________

TESTIMONI ‘SET PCOS NATURAL’ UNTUK PENGHIDAP PCOS YANG INGIN HAMIL

___________________________________________________________________________________

Macam Mana Nak Dapatkan Set PCOS Hamil ni?

Kalau anda nak cuba Set PCOS Hamil untuk atasi masalah anda susah untuk hamil.

Anda Boleh Dapatkan Set PCOS Hamil ini dengan Harga RM 731 Sahaja.

Nak Tempah? WhatsApp Sekarang!!

WhatsApp “Set PCOS Hamil”

ke 019-2222642

AWAS ! Berhati-hati dengan produk tiruan

Sebelum nadia mengakhiri perkongsian berkenaan PCOS Hamil ini, suka nadia ingatkan and supaya berhati-hati membeli dari sumber-sumber yang tidak jelas.

Ramai orang bertanya kepada nadia, kenapa ada website sekian sekian jual murah je.

Sebenarnya nadia sendiri tak pasti kenapa dia boleh jual harga sangat rendah. Setahu nadia, harga yang di jual itu di bawah harga kos. Jadi dari mana dia dapat untung kalau jual di bawah harga kos?

Oleh sebab itu, nadia menganggap ada kemungkinan yang produk itu adalah tiruan ataupun produk yang sudah tamat tempoh.

Bagi nadia, lebih baik berbelanja lebih sedikit untuk mendapatkan barang yang terbukti ORIGINAL & Pengedar yang sah. Lagi pun benda ini untuk di makan demi kesihatan kita. Bukannya barangan yang di pakai seperti bag tangan, baju dan sebagainya.

PENUTUP

Okay…Semoga perkongsian dan pengalaman nadia ini memberi manfaat kepada anda. Semoga Allah merahmati anda & mempermudahkan urusan anda.

Jika anda mahu selesaikan masalah susah hamil anda jangan lupa untuk WhatsApp KE 019-2222642.

Klik Share Ya!!!
Posted in: Shaklee

Comments are closed.