By February 1, 2015 0 Comments Read More →

#01 Cabaran Now Everyone Can Kurus

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Terima Kasih kerana masih menyokong blog nadiamusa.net. Hari ini saya berhajat nak berkongsi aktiviti seharian saya bersama program NECK.

Kalau nak tahu, sebenarnya Hari ini adalah hari pertama program NECK. Ia bermula tepat pada pukul 12:01 tengah malam 1 Febuari 2015.

Kami sebagai peserna NECK menerima beberapa tugasan di hari pertama ini. Kami di berikan tugasan seperti senaman & pemakanan yang sesuai untuk kami.

Bagi saya, program ni memang sangat best. Walaupun kami hanya berhubung secara maya dengan menggunakan telegrem. Tapi aura semua peserta dapat kami rasakan.

Ramai di antara mereka yang beraura positif & bersamangat untuk hidup lebih sihat yang membuatkan semua ahli rasa lebih bermotivasi untuk lebih Kurus & Sihat.

Ok.. Saya nak share sikit aktiviti saya hari ni..

Awal pagi Saya dah mulakan senaman. Peluh banyak giler keluar.. Habis senaman terus menggeletar 1 badan. Hehee.. Tu la.. Lama sangat tak bersenam… 🙂

#1NowEveryoneCanKurus01IMG_4365

Gambar Sebelum & Selepas Exercise. 🙂 Berpeluh 1 badan tu..

Ni masa betul-betul baru habis.. Fengsan sekejap.. (baring kepenatan)

Ni masa betul-betul baru habis.. Fengsan sekejap.. (baring kepenatan)

Lepas exercise pagi tu, saya ambik masa gak la nak recover. Nak makan brekfes pun macam tak lalu je.. Tapi sifu cakap kena brekfes jugak. So saya ambik protein je. 🙂 Alhamdulillah kenyang…

NowEveryoneCanKurus08#1

Sempat lagi update FB.. hehehe..

Pukul 11 kami bersiap untuk ke sungai buloh sebab nak ambik Ma & Abah kat sungai buloh & hantar dia orang ke Airport. Tapi masa On The Way ke sungai Buloh. Jeng Jeng Jeng… Tayar Bocor la pulok… Tak pasal-pasal terpaksa burn kalori lagi… Uwaaa…

NECkday1

Nasib Badan… 🙂 Tak tau berapa kalori terbakar time ni.

Uih.. Nasib baik terer tukar tayar sendiri.. hehe… Lepas je tukar tayar terus pecut sebab takut tertinggal flight. Tapi masa tu sampai airport dah agak lewat. Nasib baik sempat check in flight. Tapi masalahnya perut ku berkeroncong… 🙂

Saya pun duk pusing air port cari makanan yang sesuai untuk diet… Akhirnya, Jumpa makanan yang sesuai iaitu SUBWAY.. 🙂 haha.. nasib baik la SUBWAY ni ada kat airport ni. Kalau tak, pening aku nak cari makanan.

NowEveryoneCanKurus11#1

SUBWAY Subang Airport

NowEveryoneCanKurus13#1

Ni Dia makanan Tengah Hari

Sifu saya pesan jangan letak mayo. So saya just letak BBQ, Chili Sos, Olive Oil & black pepper je. Salad mintak lebih.. 🙂

Lepas je selesai urusan di airport kami teruskan perjalanan ke CyberView Resort & Spa. Nak bercuti sambut besday la kononnya. 🙂

Tapi masalah bila bercuti ni bab makan memang susah sikit nak dapat yang sesuai dengan orang yang tengah berdiet ni. So malam tu kami jalan-jalan kat alamanda untuk dinner. Pusing-pusing satu alamanda tu jumpa food court. Ni 1st time masuk alamanda. hehehe.. Alhamdulillah, meehun sup yang sedap ni sebagai hidangan. 🙂

NECK Dinner

Mee hun Sup

Tapi bila inform sifu saya makan mee hun sup ni, dia cakap mee hun adalah karbo yang tak baik. 🙁 Alamak.. dah termakan.. Tak pe la lepas ni tak makan mee hun lagi. (Belajar dari kesilapan.)

So ingat yer.. korang elakkan la makan mee hun.. Lepas dinner kami pergi tengok wayang jap. Lepas tu terus balik & tidor.. 🙂

Ok.. tu je perkongsian untuk hari ni.. Esok InsyaAllah akan ada episod yang seterusnya..

Klik Share Ya!!!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of