By November 21, 2014 0 Comments Read More →

Omega 3 Melindungi Anda Dari Serangan Jantung

Seperti yang kita tahu, penyakit Jantung adalah PEMBUNUH nombor satu di Malaysia. Dan jumlah ini meningkan setiap tahun.

Oleh sebab itu saya nak berkongsi dengan anda, bagaimana untuk mencegah daripada terkena Serangan Jantung. Sebelum saya mulakan dengan cara pencegahan saya ingin berkongsi sedikit mengenai Serangan Jantung ini.

Sakit Jantung

Serangan Jantung adalah disebabkan adanya penyumbatan di dalam pembuluh darah arteri yang di sebabkan oleh pengumpulan plak. Bila plak semakin banyak terkumpul, maka pembuluh darah arteri akan menjadi semakin sempit. Maka pengaliran darah ke Jantung kita akan menjadi kurang. Inilah punca yang akan menyebabkan aliran darah yang membawa oksigen terbatas sehingga menyebabkan fungsi Jantung terganggu dan menyebabkan berlakunya Serangan Jantung.

Kolesterol JAHAT & Kolesterol BAIK

Okay, Secara semula jadi, Kolesterol memang terdapat di dalam badan manusia. Badan kita memerlukan kolesterol untuk menghasilkan fungsi sel-sel tubuh dan juga menghasilkan hormon.

Sebahagian besar kolesterol dihasilkan di dalam hati dan ia akan di bawa oleh darah ke sel-sel tubuh dalam bentul Lipoprotein.

Lipoprotein ini terbahagi kepada DUA (2) iaitu “Low Density Lipoprotein”(LDL) Dan “High Density Lipoprotein” (HDL).  Kandungan kolesterol didalam LDL adalah lebih tinggi kandungan kolesterolnya berbanding dengan HDL.

Jadi, “Kolesterol Jahat” adalah yang berjenis LDL. Ini kerana LDL akan meninggalkan kolesterol di dinding pembuluh darah arteri sehingga membuatkan plak di pembuluh darah semakin lama semakin menebal. Manakala HDL “Kolesterol Baik” pula lebih cenderung malakukan hal yang sebaliknya seperti membersihkan pembuluh darah arteri dari lambakan kolesterol.

LDH vs HDL

Mencegahan Serangan Jantung Dengan Omega 3

Omega 3 Serangan Jantung

Asid Lemak Omega-3 telah terbukti berkesan menurunkan tahap lemak dalam darah kepada lebih rendah dan sekaligus mengurangkan risiko kematian akibat dari serangan jantung dan strok.

Omega-3 juga dapat membantu mencegah pengerasan arteri dengan melambatkan pembinaan plak dan darah beku yang boleh membuatkan arteri tersumbat.

Omega Serangan Jantung2

 

Omega3 Serangan Jantung 3

 

Dapatkan Omega Guard Sekarang

omega-Guard

Untuk mendapatkan Omega-3, Saya suka mensarankan kepada anda untuk menggunakan Omega-3 daripada Shaklee. Ini kerana Omega-3 Shaklee kaya dengan EPA & DHA yang menepati taraf Gred pharmaceutical dan ia terbukti selamat dari bahan kimia merbahaya.

=====================================

Jom dapatkan Omega Guard sekarang. Hubungi kami di..

  • Nadia/Din
  • SMS/WhatsApp: 019-2222 642/019-6222 642

Apa yang anda dapat kalau anda beli daripada kami?

1. Kami akan berikan panduan pemakanan yang betul.

2. Kami akan berikan service yang terbaik untuk anda.

3. Hadiah/Tips MISTERI… 🙂

[spider_facebook id=”3″]

0 0 votes
Article Rating
Klik Share Ya!!!
Posted in: Shaklee
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x