Internet Marketing by Najib Assadok

Assalamualikum dan Salam Sejahtera,

Pada 24 May 2015, kami berdua mengorbankan masa cuti kami dengan menuntut ilmu. Ilmu yang bakal di pelajari adalah Ilmu Internet Marketing. Kami belajar dengan Sifu Najib Assadok yang terkenal dengan Internet Marketing.

Najib Assadok06

Kami sarapan dulu di kedai mamak kegemaran kami sebelum pergi menuntut ilmu. Perut kena isi dulu baru boleh hadam nak belajar nanti..hehe

Najib Assadok05

Saya memang suka minum air mineral selepas makan. Tak kira, lepas sarapan ke, lunch ke atau dinner. Kadang-kadang ada jugak la minum air manis. 🙂

Najib Assadok11

Najib Assadok10

Alhamdulillah, sampai sudah ke destinasi yang di tuju.

Najib Assadok04

Lunch pulak kami memilih Secret Receipe. Itu je kedai yang ada berhampiran dengan tempat belajar kami. 🙂

Najib Assadok01

 

Najib Assadok02

Ni Menu saya

Najib Assadok03

Najib Assadok07

Semua khusyuk belajar

Najib Assadok09

Yang kat depan tu la Sifu Najib Assadok

Jom saya kongsi ilmu yang kami dapat hari ni.

Tips Untuk Kuasai Internet Marketing

1. Customer yg sedia ada perlu jaga.

2. Buat bisnes kena ada matlamat. Matlamat dari segi nombor. Brp sales nak buat bulan ni. Apa yg kita fikir, apa yg kita sebut dan apa yg kita tulis adalah doa. Target mesti ada setiap bulan. Matlamat kena tulis.

3. Bina bisnes marketing online. Medium leverage.

4. Kena ada branding sendiri.

Matlamat Roket Email

1. Kuasai teknik pemasaran online berkesan.

2. Perkara WAJIB Mula berniaga.

3. Tips menghasilkan jualan konsisten 5-6 angka.

4. Kuasai teknik pemasaran Autopilot.

5. Membina Pelanggan Setia – Database

 4 Perkara WAJIB Bila Mula Buat Bisnes

1. Ilmu
Knowledge is not power. But knowledge put into action. Tindakan sangat penting.

2. Mentor
Return on investment. Targeted audited. Kalau tak nak langgar dinding kena cari mentor.

3. Sistem
Ikut sistem orang yang dah berjaya. Bukan buat based on theory. Teknik tiruvasi. Duplicate. Kelas , seminar, workshop kena yakin.

4. Komitmen.

3 Perkara Penting Dalam Marketing. (Bisnes Is About Relationship)

1. Buat pelanggan suka dengan kita.

2. Kenal kita.

3. Percaya dengan kita.

4 Perkara Wajib Anda Kuasai Dalam Internet Marketing

1. Produk
Jual produk orang lain. Yang penting tau startegi marketing.
– Selesaikan masalah orang. Pergi ke google trends.
– Ada permintaan.
– Senang nak dapat supplier.
– Margin keuntungan tinggi minima 30%.
– Mudah di hantar.
– Jualan ulangan.

2. Trafik
Fb ads.

3. Database
a) Prospek – bakal pelanggan.
b) Pelanggan.

4. Copywriting
a) ayat power/promosi. Berkongsi perasaan. Sharing. Jangan guna perkataan beli, jual, mahal dan murah. Apakah hasilnya lepas guna product tu.
Contoh : masalah sembelit. Kalau normal 2 kali sehari.
Kesan
– Pening kepala.
– Tension.
– Emosi tak stabil.
– Badan berbau.
– Najis kering, rektum tu terkeluar sebab dah panas.
– Pergi klinik, kena potong. Pastu kena pakai pampers.
– Makan vitamin apa pun rugi sebab tak jaga perut.
– Buang air besar lama sangat.
– Bau tak hilang. Kotor sangat.
– Perut tak sihat.
– Hilang kilo dan boroi.

Kesan lepas mkn product.
– Rasa sedap giler. Rasa jus epal.
– Kulit shining dan gebu.
– Peluh tak bau.
– Kentut tak bau.

b) Menyentap EMOSI prospek.
c) Memukau mereka membeli.
d) Buat mereka suka dan percaya.
e) Buat mereka bertindak cepat.

Macam mana nk buat org add kita.

1. Add fren smpi 5000.
2. Group/fan page.
3. Sharing.
4. Engagement. Like dan komen org punya status.

Kenapa WAJIB guna email marketing

1. Case study usahawan.

2. Email marketing sangat power.
Fungsi email adalah;
1. Trend.
2. Wujud database.

3. Apa yg di perlukan untuk email marketing.
a) Autoresponder.
b) Landing Page.
i)  Manual.
ii) Software.

3. Email follow up.

Cara Kumpul List Pantas

1. Facebook Profile/

2. Trafik – FB Ads.
a) Tarik bakal pelanggan
b) Convert prospek kepada pelanggan setia
c) Facebook ada 17 juta pengguna di malaysia
d) FB ads cara pantas, murah dan berkesan

3. Waktu Peak.
8 pg – 5 ptg.
8 mlm – 12 mlm.
Selasa dan Rabu.

4. Umur 24-34 tahun.

FB Ads

1. Fanpage kena ada brand, kelebihan produk. Contoh : langsing dalam masa 30 hari.

2. Create Page.

3. Budget RM3.

4. Placement – side bar atau right column.

5. Desktop kumpul list.

6. Masukkan iklan brand awareness.

7. Yang dah like page kita, tarik like.

8. Gambar iklan tu bagus.

3 Langkah Pemasaran

1. Brand Awareness
2. List/database
3. Sales

Kepada yang berminat untuk tahu dan belajar lebih lanjut boleh melawat blog Sifu Najib Assadok;

https://blogpemasaranonline.wordpress.com/about/

http://myrujukan.com/kelas-seminar-najib-assadok-untuk-buat-duit-online/

Sekian, sharing ilmu saya untuk hari ni.

 

0 0 votes
Article Rating
Klik Share Ya!!!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x