Turunkan Kolesterol Anda Dengan Berkesan

Asalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Entri kali ini saya nak berkongsi dengan anda berkenaan tentang KOLESTEROL. Mengikut statistik, lebih 6 Juta rakyat Malaysia mengalami tinggi kolesterol. Ini menunjukkan lebih kurang 1 daripada setiap 4 orang dikalangan kita mengalami masalah tinggi Kolestetol.

Tahap Kolesterol yang tinggi ini tidak terkecuali kepada orang yang berbadan Kurus. Ramai masyarakat di malaysia merasa selesa  dengan bentuk badan yang kurus. Tetapi sebenarnya mereke juga boleh terdedah kepada masaalah Kolesterol Tinggi.

Statistik

Statistik

Kesan

Tahap kolesterol yang tinggi dalam darah boleh menyebabkan salur darah tersumbat dan penyumbang besar kepada Sakit Jantung dan Strok. Selain dari itu, tahap Kolestrerol yang tinggi boleh mengakibatkan Penyakit Hati, TEKANAN Darah Tinggi dan Ketidaksuburan 

6JutaKolesterol.003

[spider_facebook id=”3″]

Akibat Kolesterol TInggi

Faktor Utama Penyebab Tinggi Kolesterol 

Terdapat beberapa perkara yang menyumbang kepada masaalah Kolesterol Tinggi kepada masyarakat Malaysia. Antara penyebab yang paling utama adalah berpunca dari cara pemakanan yang tidak sihat. Majoriti rakyat malaysia tidak mengamalkan makanan harian dengan seimbang. Keadaan ini lebih membimbangkan apabila mereka tidak mengamalkan aktivi senaman dan riadah seperti yang disarankan iaitu senaman 30 minit, 3 kali seminggu.

Situasi seperti ini kebanyakannya berlaku kepada masyarakat yang tinggal di bandar. Mereka terlalu sibuk dengan urusan kerja sehingga tidak dapat mengamalkan pemakanan dan cara hidup sihat.

6JutaKolesterol.007

6JutaKolesterol.007

Saranan

Mengikut Saranan American Heart Association. Kadar pengambilan Kolesterol harian bagi individu Normal adalah tidak melebihi dari 300mg Sehari. Manakala bagi pesakit jantung, pengambilan Kolesterol tidak boleh melebihi 200mg sehari.

Saranan Pengambilan Kolesterol

Sekarang cuba anda lihat gambar di bawah. Adakah makanan dibawah ini makanan kegemaran anda? Kalau ya. Cuba anda anggarkan berapa banyak kolesterol yang anda ambik untuk setiap hari? Adakah menepati saranan 300mg sehari?

Makanan Kegemaran Rakyat Malas

Makanan Kegemaran Rakyat Malaysia

Jumlah Kolesterol Sehari

Adakah makanan seperti gambar di atas ini yang anda selalu amalkan? Mesti anda tidak menyangka bahawa cara pemakanan tersebut sebenarnya telah melebihi sebanyak 3 kali ganda kandungan kolesterol yang telah di sarankan dalam sehari kan?

Jangan Biarkan Ini Berterusan

Jika anda mengalami kolesterol tinggi saya sangat menyarankan anda agar merujuk kepada doktor terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa supplemen.

Ini kerana dikhuatiri ubat yang di ambil akan bertindak balas dengan supplemen.

Sekiranya anda ingin menurunkan tahap kolesterol tanpa ubat atau secara semula jadi. Harus di ingat bahawa supplemen bukanlah ubat “Magic” yang boleh menjadikan anda sihat dengan sekelip mata.

Anda di sarankan mengambil supplemen ini secara konsisten dan mengamalkan tips yang di sarankan untuk kebaikan anda.

Sesungguhnya kita hanya boleh berusaha mencapai tahap kesihatan yang baik dan hanya Allah yang memberi kesembuhan.

Phytocol-ST

[spider_facebook id=”3″]

Phytocol- ST

Phytocol-ST adalah produk terbaru shaklee adalah pilihan semulajadi terbaik dengan 2000mg fisoterol dalam pengambilan harian dan phytocol-st 100% disarankan oleh Institur Kesihatan Kebangsaan (NIH)

Phytocol-ST Shaklee dirumuskan secara klinikal dengan bahan semuala jadi dan terpilih untuk membantu dalam menghalang kolesterol jahat menembusi ke salur darah.

Kelebihan Phytocol-ST

  • Phytocol-ST diperbuat daripada campuran bahan yang mengandungi Fisoterol yang boleh didapati secara semulajadi didalam tumbuhan
  • Phytocol-ST mengandungi 2000mg Fisoterol dari tumbuhan yang diperlukan oleh tubuh setiap hari
  • Fisoterol dari tumbuhan ini telah diuji secara klinikal sebanyak lebih 80 kajian.
  • Phytocol-ST tidak mengandungi perasa, pewarna, pemanis atau bahan pengawit
Fisoterol

Fisoterol

[spider_facebook id=”3″]

2000mg

Disarankan 2000mg Sehari

80 Kajian

Lebih dari 80 Kajian Telah Di Jalankan

Bentuk Filosterol hampir menyerupai bentuk kolesterol. Inid sangat membantu dalam menyekat kolesterol untuk masuk kedalam salur darah

Bentuk Fisoterol

Bentuk Filosetrol & Kolesterol Hampir Sama

Menghalang

Jika ini bermanfaat untuk anda dan orang terdekat anda. Silakan klik butang Like di bawah

[spider_facebook id=”3″]

Bagaimana cara untuk memiliki Phytocol-ST SHaklee?

Sangat Mudah!

Hubungi kami di talian 019-2222 642 atau 019-6222 642 (Whatsapp/SMS/CALL)

Setiap pembelian produk shaklee dari kami anda akan layak mendapat:

  1. Cara Pengambilan Supplemen dengan betul
  2. Consultasi Percuma
  3. Jadual Pengambilan Supplemen

Semua yang diatas adalah ESKLUSIF untuk pelanggan kami SAHAJA!! Jom Hubungi kami SEGERA!!

Artikel Best

7 Kebaikan Brokoli Untuk Kesihatan Kita Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Syukur alhamdulillah.. saya masih lagi diberikan kesempatan untuk berkongsi dengan anda sedikit informasi. ...
Apa Hukum Jual Barang Tiruan? Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Syukur alhamdulillah kerana masih berkesempatan untuk berkongsi sedikit maklumat yang saya dapat. Hari ini say...
3 Formula Kekal SIHAT dan CERGAS Di Bulan Ramadhan Salam Ramadhan Asalamualaikum dan Selamat Sejahtera, Syukur Alhamdulillah hari ni hari pertama masuk bulan Ramadhan. Bersempena dengan bulan Ramadh...
8 Kelebihan Memiliki BLOG? Assalamualaikum... Hari ini saya nak kongsikan sedikit dengan anda mengenai kelebihan memiliki Blog. Saya yakin ramai yang dah tahu dan saya juga y...
Koleksi Kertas Soalan Percubaan UPSR 2014 Seluruh ... Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Diharapkan semua pembaca blog nadiamusa.net ini sentiasa berada di dalam keadaan sihat sentiasa. Sepertimana t...
Gagal Mencapai Impian? Jom Cari Puncanya… Assalamualaikum Salam Sejahtera.. Entri kali ini saya nak berkongsi kepada anda PUNCA Kita Tak Dapat Apa Yang Kita Impikan!!! Okay.. Ceritanya macam...
4 Tip Mudah Minum 2 Leter Air Sehari Di Bulan Rama... Asalamualaikum dan Selamat Sejahtera, Beberapa hari lepas, ada sedikit perbualan dengan member-member office. Kira sembang-sembang kosong je la. ...
mm

Bekas pelajar UIA dan bekas accountant di syarikat Swasta.

Life Time Business: Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan yang agak lumayan. 🙂 (Master to Be).

Klik Share Ya!!!
Posted in: Umum & Pelbagai

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of