Natural Home Spa Muslimah Gombak : Testimoni Pertamaku Mr Hubby Mus Deanial

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Semoga anda berada dalam keadaan sihat di samping keluarga tersayang.

Kisah Home Spa Muslimah Gombak

Setelah pergi training pagi tadi, ku exited terus nak cuba buat kat Mr Hubby. Malam tu jugak saya buat kat Mr Hubby. Harus la Mr Hubby orang pertama merasa facial ku kan.. 🙂

The Walking Beauty Home SPA Gombak08

Tara…setup dulu sebelum start Facial.

The Walking Beauty Home SPA Gombak09

Comel tak tilam ni..terpaksa la Mr Hubby jadi pinky. Dia dah biasa segalanya pink..hehe

The Walking Beauty Home SPA Gombak11

Muka ready nak di massage. Muka senyum je..Seronok la tew.. 🙂

The Walking Beauty Home SPA Gombak06

Muka setelah di masker.

Procedure Facial

The Walking Beauty Home SPA Gombak21

Kulit kita terbahagi kepada 3 lapisan. Dermis, Epidermis dan Hipodermis.

  1. Saya mula kan dengan mencuci kulit di ikuti dengan urutan. Cucian kali pertama ini membersihkan lapisan pertama iaitu lapisan dermis. Cucian ini untuk menghilangkan kotoran dari asap bas, kereta, habuk, debu dan kotoran kasar.
  2. Kemudian cucian untuk kali kedua pula untuk bersihkan lebih dalam kulit dan kotoran yang lebih halus dan di ikuti dengan urutan.
  3. Setelah muka dah bersih dari segala kotoran, saya mula kan dengan steam panas untuk membuka pori-pori kulit supaya mudah untuk keluarkan ‘black head’ dan ‘white head’ dengan scrub.
  4. Saya scrub sambil membuat urutan. Saya menggunakan scrub herba untuk keluarkan ‘black head’ dan ‘white head’.
  5. Kemudian, saya tutup balik pori-pori dengan steam cold pulak. Steam cold ini membuatkan muka jadi lebih segar.
  6. Seterusnya, saya akan membuat urutan muka yang agak lama sampai Mr Hubby tertidur. 🙂
  7. Dah habis urutan muka, saya letak masker protin yang membuatkan kulit menjadi lebih halus, lembut dan tegang. Mr Hubby tidur lagi..hehe
  8. Selepas mencuci masker protin tadi, saya ion massage dengan serum yang melembapkan kulit. Ion massage ini dapat menyerapkan serum lebih dalam ke kulit.
  9. Akhir sekali rawatan mata / eye treatment. Juga menggunakan ion massage. Rawatan mata untuk menghilangkan lingkaran gelap sekeliling mata. Mata yang dah macam mata panda patut cuba rawatan mata ni.

Testimoni

Mr Hubby nampak seronok dengan sentuhan facial saya tadi. Mr Hubby kata nak buat seminggu sekali..hehe..Nak bermanja-manja la tew..:-). Ni adalah pertama kali Mr Hubby buat facial. Lepas buat sekali memang nak lagi. Muka nya banyak keluar ‘white head’. Bila sentuh hidung rasa licin je. Muka pun nampak bersih dan berseri-seri. Semoga kulit Mr Hubby makin comey. 🙂

Jom kita tengok komen Mr Hubby.

The Walking Beauty Home SPA Gombak18

The Walking Beauty Home SPA Gombak19

The Walking Beauty Home SPA Gombak20

Sesiapa nak bersihkan muka, hilangkan black dan white head, hilangkan lingkaran gelap mata, nak bagi flawless, nak rasa rilex dan muka nak di belai-belai dengan menggunakan natural product boleh wassap saya di Nadia D’Beauty Secret 0192222642.

Boleh datang ke rumah saya atau saya pergi ke rumah cik / puan sekitar gombak. Tapi saya hanya buat untuk wanita sahaja yea. Sesiapa yang minat nak jadi agen untuk menambahkan pendapatan pun boleh hubungi saya.

Artikel Best

Natural Mobile Spa Muslimah Gombak : Testimoni Off... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kali ni saya buat untuk office mate saya, Adibah dan kakaknya. Rumah mereka jauh nun di Putrajaya. Jauh jugak ku...
Menubuhkan Spa Tanpa Kedai : Geng Spa Terlaris Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Harini hari yang sangat bz...huhu....Lepas kerja saya terus mulakan kerja saya sebagai Beautician. Customer nak ...
Natural Mobile Spa Muslimah dan Family Day di Sung... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kami sekeluarga dah lama plan untuk bercuti kat Sungkei, Perak. Semua dapat join kecuali family Hasif sebab satu...
Natural Home Spa Muslimah Gombak : Penubuhan Nadia... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Saya doakan semoga anda dan keluarga sihat di samping keluarga tersayang. Al...
The Walking Beauty Certificate Giving and Berita H... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Saya doakan pembaca blog Nadia Musa berada dalam keadaan sihat hendaknya. Kali ni saya nak bercerita Event yang ...
Natural Home Spa Muslimah Gombak : Testimoni Offic... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Saya doakan anda sihat di samping keluarga terasayang. Entry-entry sebelum ...
Natural Mobile Spa Muslimah Gombak : Testimoni My ... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Apa khabar pembaca Nadia Musa. Semoga anda sihat di samping keluarga tersayang. Kali ni kakak saya Natasha pula...
The Walking Beauty Training – Natural Home S... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Harini, 24 August 2015 memang exited sangat. Teruja nak pergi training bersama agen-agen saya cum adik beradik d...
mm

Bekas pelajar UIA dan bekas accountant di syarikat Swasta.

Life Time Business: Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan yang agak lumayan. 🙂 (Master to Be).

Klik Share Ya!!!

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nurul HasanahSpa Muslimah Gombak: Testimoni Najiah & Kak Rusni - RotiTelurThe Walking Beauty : Testimoni Officemate Najiah dan Kak Rusni - NadiaMusa : NadiaMusa Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nurul Hasanah
Guest
Nurul Hasanah

Salam sis.
boleh saya tau mana nak dapatkan barang2 homespa, like machine tilam n etc2.. really need your info. thanks 🙂

trackback

[…] The Walking Beauty : Testimoni Home SPA Pertamaku Mr Hubby Mus Deanial […]

trackback

[…] The Walking Beauty : Testimoni Home SPA Pertamaku Mr Hubby Mus Deanial 0.43 views per day […]