Sukar Mencari Pakaian “PLUS SIZE”? Sekarang Tidak Lagi.

Tak terkata bagaimana Nikmat & Keseronokan nya bila semakin mudah mendapatkan size pakaian untuk diri sendiri. Tak seperti dulu yang hanya boleh di beli dari kedai-kedai khas yang menjual pakaian Plus Size. Syukur… Alhamdulillah

Assalamualaikum & Salah Sejahtera,

Hari ni saya nak berkongsi keseronokan saya shopping pakaian sukan di sport planet maju junction.

Okay… Semenjak beberapa minggu lepas sebenarnya memang teringin nak cari baju baru. Sebab baju-baju lama semua dah start longgar dan tak selesa pakai. Siap ada baju yang kena sorok.. hehe, Nak tau sapa sorok? Mesti la Nadia.. 🙂

Cuma belum berkesempatan nak membeli je. Kebetulan semalam ada sedikit masa terluang so saya dan Nadia pergi ke Maju Junction.

Nak tau apa yang seronok sangat saya shopping ni?

Ada beberapa perkara yang buat saya seronok sangat shopping semalam.. 🙂

Yang pertama adalah sebab saiz baju semakin mudah nak dapatkan. 🙂 Sebenarnya, Baru kali ni saya terasa betul-betul nikmat bershopping pakaian. 🙂

Mana taknya, Dulu jangan harap la nak macam ni.

Susah sangat nak dapat saiz yang boleh masuk kat badan ku yang tinggi & kembang tu. Dulu masalah utama bila cari baju adalah, bila panjang baju tu ngam, kelebaran dia pulak tak cukup. Atau bila lebar dia ngam, tapi singkat atau londeh pulak… Ermm..

Anda ada masalah ini?

Jangan risau, anda tak keseorangan. Sebab saya pun pernah alami & saya memahami anda. 🙂 Saya yakin, ramai lagi orang-orang di luar sana mengalami masalah yang sama.

Syukur alhamdulillah.. Saya sedar dengan kesilapan yang telah saya lakukan. Selepas itu kehidupan saya mula berubah sedikit demi sedikit sehinggalah sekarang.

Walaupun dah banyak giler KG lemak saya buang dari badan ni. Tapi perjuangan masih perlu di teruskan.. 🙂

Jom tengok apa yang saya beli

Selain daripada senangnya dapat saiz adalah saya dapat harga murah giler. Anda tengok la sendiri harga-harga baju yang saya beli ni.

image

Jaket ni hanya RM19.99 je.. 🙂

image

Huhu.. Murah kan baju ni? RM13.99 je.

image

Ni pun sama dengan baju tadi

image

Yang ni lagi murah.. Hanya RM12.99 je

image

Seluar sukar 3 suku. Dulu nak pakai seluar-seluar macam ni? Jangan harap nak ada saiz. hehehe

Kat mana saya beli baju ni?

Mesti ada yang nak tahu kat mana saya beli semua tu dengan harga murah kan.:)

Okay, saya shopping tu kat Maju Junction je. Nama kedai tu Sport Planet. Tapi sebenarnya boleh di katakan saya shopping dengan langkah kanan. Sebab hari saya pergi kedai ni adalah hari terakhir kedai tu akan berOPERASI kat situ.

Sebab kedai tu akan berpindah ke BREM MALL jalan ipoh. Hihi.. So masa tu memang dia jual murah la.. :). Kalau ada rasa-rasa minat nak beli pakaian sukan boleh la cuba pergi ke Brem Mall. Mungkin gak dia orang tengah buat promosi sempena pembukaan kedai baru. 🙂

MudahKurus31

Ni gambar luar kedai

MudahKurus32

Pengumuman Pindah Ke BREM Mall

Syukur Alhamdulillah..

Syukur sangat, sebab sekarang ni sangat mudah saya nak beli pakaian. Tiada lagi masalah saiz macam dulu.

Semenjak saya join Now Everyone Can Kurus ni semakin lama semakin mengecil pulak badan. 🙂 Memang superb la. Bukan setakat saiz je mengecil.. tapi sekarang lebih berilmu dalam pemakanan & senaman hasil tunjuk ajar sifu di program Now Everyone Can Kurus tu. 🙂

Kalau ada di antara anda yang ingin mengecilkan badan dengan cara yang sihat, saya sangat sarankan anda join program ni.

Korang boleh je terus whatsapp kat no 019-6222 642 & bagi tahu yang anda nak join program Now Everyone Can Kutus. InsyaAllah anda akan di bantu nanti.. 🙂

Okay.. sampai sini je coretan cerita saya kali ini. InsyaAllah kita jumpa lagi di masa akan datang.. 🙂

Artikel Best

Turunkan Kolesterol Anda Dengan Berkesan Asalamualaikum dan Selamat Sejahtera, Entri kali ini saya nak berkongsi dengan anda berkenaan tentang KOLESTEROL. Mengikut statistik, lebih 6 Juta ra...
Sarapan Pagi di Tu Dok Ko Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Jalan-jala cari makan. Nadia dan Mr Hubby suka spent masa sarapan bersama di hujung minggu di luar. Kami a...
Birthday Celebration cum Honeymoon at Cyberview Re... Penulis : Nadia Najib Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Saya doakan anda semua sihat walafiat di samping ke...
3 Rahsia Besar Langsaikan Pinjaman Perumahan Lebih... Ramai yang mahu langsaikan Pinjaman Perumahan seawal mungkin untuk melepaskan diri dari bebanan hutang yang biasanya di tanggung selama berpuluhan t...
Notional Conference Shaklee Awards Day 2015 !! Par... Asslamualaikum dan Salam Sejahtera, Hai, apa khabar pembaca blog Nadia Musa semua? Semoga anda dan keluarga sihat walafiat. Kali ni saya nak berceri...
7 Kebaikan Brokoli Untuk Kesihatan Kita Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Syukur alhamdulillah.. saya masih lagi diberikan kesempatan untuk berkongsi dengan anda sedikit informasi. ...
Resepi Sandwich Sardin Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Saya kongsikan cara-cara buat Sandwich Sardin.   Bahan-bahan: Bawang besar setengah ulas Bawa...
Program CSR Shaklee di Kampung Satok, Raub Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera, Kali ni saya nak bercerita pengalaman saya dan Mr Hubby serta Shaklean melawat ke Kampung Satuk, Raub unt...

Hi… Saya adalah penulis entri di atas.

Anda boleh follow saya dengan klik butang “sosial media” di bawah.

Atau, Saya juga boleh di hubungi melalui nombor telefon 019-6222 642.

Untuk whatsapp Klik butang whatsapp di bawah.

Klik Share Ya!!!
Posted in: Umum & Pelbagai

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of