By September 30, 2018 0 Comments Read More →

Pakej Rawatan Selepas Bersalin

 

Anda Nak Tahu Tentang PAKEJ RAWATAN SELEPAS BERSALIN?

Tahu Tak Tentang SET BERSALIN @ SET BERPANTANG SHAKLEE?

Anda Nak Tahu Tentang CONFINMENT LADY?

__________________________________________________________________________________

Pakej Rawatan Luar dan Dalam Selepas Bersalin

Nadia D’Beauty Secret bakal melancarkan pakej baru selain pakej spa. Spa nadia bakal ada pakej terbaru untuk ibu-ibu lepas bersalin untuk menjaga kesihatan luaran dan dalaman selepas bersalin.

Antara service yang ada dalam Pakej Rawatan selepas bersalin di Nadia D’Beauty Secret adalah ;

Apa yang anda dapat dari Pakej Rawatan Selepas Bersalin ;

  • Urutan Traditional
  • Bertungku
  • Bertangas kering dan basah
  • Spa & Rawatan baby

Set Bersalin Shaklee & Set Berpantang Shaklee

Anda pernah tercari-cari apakah set bersalin dan set berpantang yang paling bagus? Adakah wajib kita makan jamu-jamu selepas bersalin dan ketika berpantang.

Nadia makan Set Subur dan Set Detox untuk hamil. Alhamdulillah dengan izin Allah, nadia hamil dengan asbab 2 set ini dan yang paling ketara adalah vivix iaitu produk paling premium dalam Shaklee.

Nadia adalah penghidap PCOS (Poly cystic Ovarian Cyst) yang menyebabkan ketidakseimbangan hormon. Period nadia tidak teratur sejak kali pertama period dan menurut doctor itu lah punca nadia susah hamil.

Boleh baca cerita lebih lanjut dalam link di bawah tentang perjalanan nadia dalam ber Try To Conceive (TTC) ;

Akhirnya Berjaya Hamil Selepas Hampir 6 Tahun Berusaha (TTC)

Sekarang nadia nak cerita tentang Set Bersalin Shaklee @ Set Berpantang Shaklee. Nadia bersalin secara ceaser, jadi doktor tak bagi nadia makan sebarang jamu yang kebarangkalian boleh mengakibatkan pendarahan rahim kerana jamu tu panas. 

Selain itu, nadia memang lebih yakin untuk makan supplemen yang mencukupkan nutrisi dalam badan terutama ibu lepas bersalin dan berpantang. Nadia memilih shaklee kerana shaklee adalah natural produk tiada bahan sintetik. Supplemen shaklee juga memberi khasiat kepada ibu dan juga bayi kerana, ibu boleh menyalurkan nutrien dari supplemen melalui susu ibu.

Ibu-ibu lepas bersalin sangat perlukan supplement selepas bersalin dan ketika berpantang kerana kebiasaan, ibu lepas bersalin dan berpantang sangat penat, kehilangan darah ketika bersalin tak kira normal atau ceaser, stress kerana terlalu penat dan nak luka cepat baik untuk kedua-dua ibu bersalin normal dan ceaser. Jadi, ibu-ibu sangat perlukan supplemen untuk membantu masalah-masalah seperti yang nadia cerita tadi.

Apa Yang Ibu Lepas Bersalin dan Berpantang Perlukan

Zat Besi

  • Menyokong penghasilan sel darah merah bagi ibu dan bayi
  • Menyokong perkembangan optimum otak dan tingkah laku bayi

Vitamin C

  • Bertindak sebagai antioksida dan menyokong penghasilan sel imun
  • Meningkatkan keupayaan sistem imun untuk melawan penyakit

Kalsium

  • Menambah simpnan kalsium untuk mengelakkan tulang untuk mengelakkan yulang rapuh semasa penyususan
  • Membina tulang dan gigi yang kuat untuk bayi

* Selepas 30 tahun, kalau tak ambil kalsium, kita guna kalsium dari bank tulang. Jadi penting kita ambil kalsium untuk mengelakkan kita ambil kalsium dan bank tulang kita.

Vitamin B

  • Menyokong kesihatan koordinasi di antara otak dan pergerakan bayi

Protin

  • Membantu dalam pertumbuhan dan perkembangan bayi
  • Mengaktifkan sistem imun

Alfalfa

  • Menyokong penghasilan susu ibu secara natural

Kenapa Perlu Ambil Set Bersalin dan Set Berpantang Shaklee

Ibu-ibu lepas bersalin sangat penat dan letih. Selain itu ibu-ibu juga banyak kehilangan darah semasa bersalin. Ibu juga kena pastikan makanan yang di makan cukup nutrisi kerana selain untuk ibu, ia juga untuk bayi yang minum susu ibu. Jadi, ibu-ibu kena pastikan makanan yang di makan sihat dan cukup nutrisi.

Set Bersalin Shaklee @ Set Berpatang Shaklee adalah

Vitalea (Multivitamin)

  • Untuk kesihatan & kecergasan badan selepas bersalin

B complex

  • Anti stress, terutama bila ibu kurang tidur semasa dalam pantang

Vitamin C

  • Tingkat kan sistem imunisasi ibu & anak

Zinc

  • Cepatkan penyembuhan luka (terutamanya untuk yang bersalin secara ceaserean). Juga membantu mengurangkan keguguran rambut selepas bersalin.

Alfafa

  • Sbg milk booster, herba utk bantu tambah penghasilan susu

ESP Protein powder

  • Dalam susu ibu, komposisi terbesar adalah PROTEIN. Dengan ESP, dapat bantu pekatkan susu ibu & baby akan lebih cepat kenyang. Juga membantu untuk kecergasan badan ibu & kecantikan kulit ibu & baby

Ostematrix (Calcium & Magnesium)

  • Kalsium berfungsi untuk pembinaan tulang dan gigi yang kuat, membantu masalah susu merudum ketika haid dan membantu merawat sakit badan dan belakang. Komposisi terbesar dalam susu ibu selepas protein adalah kalsium. Jadi, semua kalsium dlm badan ibu akan disalurkan ke susu untuk bayi. Kalau ibu tidak cukup keperluan kalsium, ibu akan mudah mendapat osteoporosis, sakit-sakit tulang & gigi luruh.

OmegaGuard (DHA)

  • Untuk pastikan susu ibu cukup keperluan DHA untuk perkembangan otak anak. Juga membantu membakar lemak agar ibu cepat kurus semula selepas bersalin.

Testimoni Set Bersalin @ Set Berpantang Shaklee

Confinement Lady

Pernah tak anda dengar Confinement Lady (CL)? CL adalah nama lama dia adalah bidan yang membantu ibu-ibu lepas bersalin berpantang. Bila ada CL, ibu-ibu boleh mendapatkan rehat secukupnya.

Nadia pun ada pengalaman ambil service CL. Memang best sangat. Kita dah bawa perut 9 bulan. Lepas tu kita bersalin. Lepas bersalin badan kita memerlukan rehat yang cukup. Masa tu kita nak jadi permaisuri. Walaupun nadia tinggal di rumah mak, tapi nadia tak suka susahkan mak untuk jaga nadia dan baby. Jadi nadia awal-awal tempah CL untuk jaga nadia dan baby. Mak cuma pantau je dan main dengan baby.

Ibu-ibu zaman sekarang memang tak suka susah kan mak dan juga sebab ada komitmen kat rumah. Jadi , susah kalau balik kampung, anak-anak yang lain yang dah sekolah tak dapat ikut sekali balik kampung.

Selain memberi rawatan, TWB juga ada offer bagi yang berminat untuk kursus spa dan CL di dalam satu pakej.

InshaAllah, bulan November kambangkan lancarkan Pakej baru dari TWB. Pakej yang di maksudkan adalah Kursus Spa dan juga CL dengan harga berpatutan. Nanti kan annoucement dari nadia okay. 🙂

Jika nak order Set Bersalin dan Berpantang atau nak join Pakej terbaru dari TWB boleh wasap nadia

019-2222642

Artikel Best

Tiga Vitamin Penawar Demam Asalamualaikum dan Selamat Sejahtera, Sejak hari hari ahad saya dalam proses pemulihan. Demam, batuk dan selsema melanda daku..Petang tu konon-kono...
10 Tips Berhenti Merokok Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera. Hari ni saya nak berkongsi mengenai ROKOK. Punca Merokok Tabiat merokok telah menjadi budaya oleh ...
Warded di Columbia Asia Hospital Ketika Hamil Akib... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Harini saya di warded di Columbia Asia Hospital di cawangan Setapak. Sehari sebelum tu saya dah pergi klinik seb...
Vita-E Complex Vita-E Complex™ Sokongan Antioksidan Anda Kod Produk: 10112 (120 kapsul) Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan pera...
Alfalfa Complex Alfalfa Complex Nutrisi Hebat Semula Jadi Kod Produk: 10159 (330 tablet), 10162 (700 tablet) Mineral membantu mengaktifkan enzim yang mel...
Cara Menghilangkan Jerawat Secara “Natural&#... Masalah jerawat sering terjadi di usia remaja. Sebenarnya ia adalah perkara biasa. Tapi, bagi mereka yang mengalami masalah jerawat yang teruk boleh m...
Buat Duit Dengan Mobile Spa APA NAK BUAT LEPAS SPM ? Hai adik-adik yang baru lepas SPM. Kamu semua mesti mencari idea, apa nak buat lepas SPM?. Rugi kalau biar masa berlalu ta...
10 Cara Kenal Pasti “Tanda & Punca̶... Membimbangkan Masih ramai yang selalu ber-anggapan bahawa mereka cukup sihat walaupun mereka tidak melakukan pemeriksaan kesihatan selama bertahun-t...
mm

Bekas pelajar UIA dan bekas accountant di syarikat Swasta.

Life Time Business: Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan yang agak lumayan. 🙂 (Master to Be).

Klik Share Ya!!!
Posted in: Shaklee

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of