By September 26, 2015 1 Comments Read More →

Natural Home Spa Muslimah Gombak : Penubuhan Nadia D’Beauty Secret

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Saya doakan semoga anda dan keluarga sihat di samping keluarga tersayang. Alhamdulillah, syukur syukur syukur kepada Allah, dengan izin-Nya, saya berjaya menubuhkan perniagaan Spa atas nama sendiri.

Impian Menubuhkan Spa Atas Nama Sendiri

Natural Home Mobile Spa Muslimah Gombak01

The Walking Beauty Project ini di reka untuk wanita-wanita ingin menjaga kecantikan luar dan dalam mengikut SyariatNya dan juga pada masa yang sama mereka juga boleh menjana pendapatan yang luar biasa dengan mudah, simple, seronok dan enjoy.

The Walking Beauty Project adalah bisnes Spa yang tidak menggunakan premis kedai. Spa ini anda boleh mulaka dari rumah je malah bila-bila masa, sangat flexible dan juga boleh mobile iaitu Spa bergerak bagi wanita-wanita yang sibuk bekerja, sibuk dengan anak-anak dan rumahtangga.

Bisnes ini tidak terhad kepada suri rumah sahaja, ia jugak boleh di jalankan oleh wanita-wanita yang bekerja yang memerlukan pendapatan sampingan. Saya sendiri bekerja sebagai accountant, tapi alhamdulillah, masih boleh menjalankan bisnes ini. Ramai wanita bekerjaya dah join project ni, antaranya engineer, lawyer malah student pun ada.

Saya memang berimpian untuk menubuhkan Spa atas nama sendiri tapi ku kuburkan impian tu sebab belum cukup modal. Ye la modal nak tubuhkan Spa atas nama sendiri dan nak belajar bukan murah.

Bila saya survey kos belajar je dah makan beribu. Alhamdulillah ku di pertemukan dengan The Walking Beauty Project untuk meneruskan impianku.

Tak sangka The Walking Beauty Project dapat menawarkan modal mampu milik untuk menubuhkan Spa atas nama sendiri. Ku rasa exited teramat dengan The Walking Beauty  Project. Tak tidur malam di buat nya sebab dapat apa yang diimpikan.

Saya sealu tengok posting pengasas The Walking Beauty Project, Master Ainul tentang The Walking Beauty Project. Hampir hari-hari keluar kat wall FB saya. Saya tertanya-tanya apa yang di buat dalam The Walking Beauty Project. Nampak menarik jer.

Lepas dah tak tahan dengan posting-posting beliau, akhirnya saya pun risik dan bertanya apa yang saya dapat kalau saya join dan macam nak join. Lepas dah tahu rasa nak join dan pergi training hari ni jugak..Fast Action Fast Result…hehe

Mula-mula tu ada juga fikir, betul keputusan aku buat ni. Ni bukan bidang aku, accountant tetiba nak jadi beautician pulak…huhu..Tapi bila fikir balik, hmmm…apa nak risau bukan besar pun modal, risiko pun rendah, flexible, lagipun modal yang kita keluarkan untuk product. Kalau tak menjadi boleh pakai sendiri..hehe..

Tapi saya tak nak yang tak menjadi tu, saya akan berusaha keras supaya saya berjaya dan mampu menarik ramai customer perlu kan khidmat Spa saya. Saya usaha, berdoa dan tawakkal.

Shuhh shuhh jangan fikir negatif, kita fikir positif je. Ingat, apa yang kita fikir, apa yang kita rasa, apa yang kita cakap adalah doa, jadi elakkan fikir yang negatif. Fikir yang positif dan yang baik-baik je. Boleh Solat Sunat Istikharah untuk pastikan anda buat keputusan yang tepat dan betul.

Apa pun kita kena usaha dan doa dulu, selebihnya baru tawakkal. Kita serah pada Allah selepas kita dah buat part kita. Semoga Allah permudahkan urusan.

Saya pun terus grab peluang depan mata ni. Sape tak nak kan, modal yang kat luar makan ribu untuk kelas je, yang ni saya bayar tak sampai RM800 sahaja dapat product, training dan Sijil Certified. Perghhhh murah giler. Modal kecil tapi keuntungan besar. Rugi sape tak grab.

Lepas dah join tu dah boleh mula bisnes spa. Mudah kan. Kalau kita belajar kelas-kelas kat luar selepas attend tarining atau kelas, pandai-pandai kita la fikir macam mana nak setup bisnes spa pulak..Buat kita jadi lost dan terkapai-kapai.

Tapi, The Walking Beauty Project ada life support group yang dapat membantu kita menjalankan bisnes spa kita. Kami juga akan ajar cara marketing. Walaupun kita tubuhkan Spa atas nama sendiri tapi kita bekerja berkumpulan.

Bisnes ni juga boleh di jalankan di mana-mana. Kalau nak pergi bercuti pun boleh buat lagi. Saya dah la suka travel dan bercuti, pasni pergi travel dan bercuti tambah pendapatan la pulak…hehe..Dulu duit habis tapi tak masuk, kali ni duit habis dan masuk.

The Walking Beauty Project ada macam-macam promosi. Ada promosi Pakej Spa Seri Pengantin, Pakej Smart Student, Pakej Full dan lain-lain lagi. Kebetulan masa saya join, The Walking Beauty Project menawarkan bercuti ke Melbourne….Fuhhh..memang rezki saya la masa tu. Dah la dapat Pakej murah, dapat pergi bercuti pulak. Dah la bercuti hobi saya. InshaAllah, dapat la saya merialisi impian saya bercuti ke luar negara tahun depan.

Jom tengok video yang Team The Walking Beauty pergi survey baru-baru ni.

The Walking Beauty Project juga di intai oleh Berita Harian tau. Kami ada sesi temuramah dengan Berita Harian. Saya jadi model pulak tu.. 🙂

Jom baca entry saya untuk Sesi Temuramah Berita Harian. Boleh buka link di bawah :

https://nadiamusa.net/blog/the-walking-beauty-certificate-giving-and-berita-harian-interview/

Apa Yang Anda Dapat Lepas Join?

  • Registration.
  • Training FREE untul ilmu Spa ini (Kat luar berbayar).
  • Product semulajadi bebas kimia.
  • Access ke support group yang sangat informative dan supportive for lifetime.
  • Ilu dan bantuan berterusan hingga anda berjaya.
  • Spa atas nama sendiri.
  • Sijil

Penubuhan Nadia D’Beauty Secret

Saya rasa macam tak percaya je dah ada Spa atas nama sendiri. Sebelum join tu rasa risau dan tak yakin jugak, boleh ke aku buat. Mampu ke aku buat, nanti tak rugi ke kalau tak menjadi. Ada ke orang nak datang Spa saya nanti. Fuhh..macam-macam la fikir. Tapi lepas join alhamdulillah syukur, banyak customer nak ber spa dengan saya.. Rezeki dari Allah.

Alhamdulillah, saya buat keputusan yang tepat dan betul. Allah dah beri petunjuk dan permudahkan urusan saya. Alhadulillah, maka tubuh la Spa tanpa kedai atas nama sendiri, Nadia D’Beauty Secret, Natural Home Mobile Spa Muslimah di Gombak. Sujud Syukur. Senyum sampai ke telinga… 🙂

Overall, komen saya The Walking Beauty memang SUPERB , AWESOME dan MARVELOUS.

Mobile SPA06

I am Certified Beautician.

Natural Home Mobile Spa Muslimah Gombak02

Logo di design oleh Mr Hubby. Terima kasih sayang kerana banyak support saya..muaahh muaahh

The Walking Beauty Mobile SPA Gombak05

Ketika nak pergi Mobile Spa.

Natural Home Mobile Spa Muslimah Gombak06

Product semulajadi yang kami pakai.

Natural Home Mobile Spa Muslimah Gombak13

Persediaan nak memulakan bisnes.

Selepas segala proses sudah selesai, saya sudah boleh mulakan bisnes saya…yeayyy…seronok tau sebab sayamemang suka bab-bab kecantikan ni. Saya memang obses kepada kecantikan.

Jom saya belanja antara gambar cara facial.

The Walking Beauty Home Spa 07

Cuci dulu.

The Walking Beauty Home Spa Gombak50

Ion massage.

Ada lagi step-step facial. Kalau nak tahu lebih lanjut join la The Walking Beauty Project. 🙂

Kalau nak tahu lebih kanjut tentang The Walking Beauty Project dan sesiapa berminat untuk menambahkan pendapatan dan ingin mempunyai Spa atas nama sendiri dengan modal yang rendah boleh wassap saya di Nadia D’Beauty Secret 0192222642. InshaAllah saya sedia membantu anda.

Jom sertai The Walking Beauty Project. Anda yang sekarang adalah usaha anda 5 hingga 10 tahun lepas. Anda yang 5 hingga 10 tahun akan datang adalah usaha anda sekarang.

Better late than never!!

Artikel Best

Natural Home Spa Muslimah Gombak : Testimoni BFF S... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Apa khabar pembaca Nadia Musa. Semoga anda sihat di samping keluarga tersayang. Selang dua hari ku buat facial ...
The Walking Beauty : Training Untuk Full Package &... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Semalam busy, hari ni pun busy...hehe..Walaupun busy tapi seronok sebab kita menuntut ilmu untuk memberi manfaat...
Natural Mobile Spa Muslimah Gombak : Testimoni Off... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kali ni saya buat untuk office mate saya, Adibah dan kakaknya. Rumah mereka jauh nun di Putrajaya. Jauh jugak ku...
Natural Mobile Spa Muslimah Gombak : Testimoni My ... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Apa khabar pembaca Nadia Musa. Semoga anda sihat di samping keluarga tersayang. Kali ni kakak saya Natasha pula...
Natural Mobile Spa Muslimah dan Family Day di Sung... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kami sekeluarga dah lama plan untuk bercuti kat Sungkei, Perak. Semua dapat join kecuali family Hasif sebab satu...
The Walking Beauty Training – Natural Home S... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Harini, 24 August 2015 memang exited sangat. Teruja nak pergi training bersama agen-agen saya cum adik beradik d...
Natural Mobile Spa Muslimah Gombak : Testimoni My ... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Entry kali ni dah testimoni yang ke 5. Jom baca kisah testimoni ke 5. Kali ni special sikit. Request by my mento...
Natural Home Spa Muslimah Gombak : Testimoni Offic... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Saya doakan anda sihat di samping keluarga terasayang. Entry-entry sebelum ...
mm

Bekas pelajar UIA dan bekas accountant di syarikat Swasta.

Life Time Business: Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan yang agak lumayan. 🙂 (Master to Be).

Klik Share Ya!!!

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
murni Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
murni
Guest
murni

Alhamdulillah..Nadia d’beauty Secret terus sukses