By October 18, 2015 1 Comments Read More →

Kisah Kejayaan Dr Farhanah Dalam Bisnes Shaklee (Oktober 2015)

Kisah ini saya kopipes dari group telegram. Tujuan saya masukkan ke dalam blog ini adalah supaya ia dapat memberi inspirasi kepada semua pembaca blog ini

Success Story Senior Supervisor Dr Farhanah.
*by Master Nor Zahirah

CeritaKejayaan
————————————————–
Aku Seorang Doktor. Tapi KENAPA Aku Buat Bisnes Shaklee!!
=================

Saya kongsikan dengan anda semua.

Farhanah adalah seorang doktor. Dan beliau baru saja register sebagai ahli shaklee tahun ini.

Dan telah bergelar senior supervisor.

Anak shakleenya yg bergelar supervisor juga merupakan seorang doktor.

Suami saya ada sembang dengan suami anak shakleenya. Pasangan suami isteri ini adalah doktor

Dr Farhanah adalah doktor di klinik kesihatan di perak. Datang ke sungai petani demi berkongsi success story beliau dalam shaklee.

Dia dah doktor. Doktor adalah pelajar paling bijak di malaysia secara generalnya.

Sebab orang2 bijak pandai..selalu jadi doktor. Hehe. Ni di malaysia lah kan. Sape exam SPM paling ok…biasanya dia ambik jurusan medical. Kebanyakannya. Tapi bukan semua.

Doktor ni, dia belajar medical. Medical berkaitan dengan drug. Drug pula tidak ada dalam nutrisi shaklee.

Ia adalah 2 bidang yang berbeza. Perubatan dan nutrisi. Memang tak sama. Sebab tu bukan semua doktor faham pasal nutrisi sepertimana mereka faham pasal perubatan.

Dr Farhanah berkongsi. Betapa malunya dia untuk memulakan bisnes shaklee ni.

Dia duk fikir apa orang kata pada mulanya.

“Aku ni doktor. Buat shaklee?”

“Eh, doktor pon buat part time?”

“Saya duk pikir apa mak menakan cakap, pak menakan cakap, mak cakap apa, ayah cakap apa. Saya malu”

“Dulu sebelum buat page, saya buat nama samaran kat facebook. Saya malu laaa. Tak mau orang kenal saya”

Tapi apa yang dr farhanah ni buat? Dia berpegang kepada A,B,C,D,E,F

A- Aim high.
Set target tinggi. Jangan diskaun doa. Bila kita aim high, target kita tu akan rangsang semua deria kita untuk capai target

B- Brave
Tak boleh takut, malu.
Kena paksa campak buang masuk tong sampah!

C- Consistant and Commitment
Usaha sungguh2. Bila usaha sungguh2, kita akan berjaya

D- Duplication.
Tiru, bukan copy paste. Tiru, dan upgrade

E-Enjoy
Enjoy apa kita buat. Sukaakan apa yang kita buat

F-Facilitate
Bantu anak buah shaklee kita. Batu orang yang perlukan suplimen shaklee. Indicator berjaya adalah- bila kita boleh bantu orang lain berjaya.

Saya really inspired dengan apa yang doktor farhanah share. Dia doktor. Lagi lah sibuk kan. Kat klinik kesihatan pulak tu.

Tapi dia ada page. Boleh cari page dia. Dan follow. Kita follow orang yng memberi inspirasi.

Kita pasti akan terinspirasi. Dan kita pulak duplicate memberi inspirasi kepada orang lain.

Jom! Masa tidak menunggu kita?????????✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️

Ingin motivasi untuk menambah SUMBER PENDAPATAN

Dapatkan ebook di bawah secara percuma.

Whatsapp kod “Nak ebook Sorry Boss” ke 019-6222642

Hayati kisah dan pengalaman sebenar sepasang suami isteri, graduan terbaik universiti luar negara yang berhenti makan gaji dan membina empayar perniagaan mereka pada usia muda. Dapatkan buku hebat ini SEKARANG

Artikel Best

7 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee 7 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee yang boleh membantu anda untuk mendapatkan diskaun produk shaklee sehingga 33% sekaligus berpeluang menjana pendapa...
Kisah dan Tips Kejayaan September 2014 Penulis: MusDeanial (https://www.facebook.com/MusDeanial) Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Saya mengucapkan terima kasih kerana anda sudi melu...
Membongkar Rahsia Bisnes Kami Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Selamat datang ke blog nadiamusa dan terima kasih kerana sudi menjenguk kami disini. 🙂 Memandangkan ramai yan...
Master Celebration Maria Firdaus Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Syukur alhamdulillah, selesai sudah majlis gilang gemilang yang di nanti-nantikan kedua orang Masters kesayangan...
Pengedar Shaklee Gombak Assalamualaikum.. Terima Kasih kerana sudi menjenguk blog kami ini. Untuk pengetahuan anda kami adalah pengedar sah Shaklee yang berpangkalan di...
Mungkin SABOTAJ Adalah Punca Bisnes Anda Kurang Me... Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Semenjak dua menjak ni saya perasan ramai yang mula menceburi bidang perniagaan. Alhamdulillah, bagi sa...
Cari Peluang Perniagaan Untuk Tambah Pendapatan? I... Dengan ekonomi negara yang sangat teruk sekarang ni membuatkan ramai orang mula mencari sumber pendapatan tambahan untuk menampung kos hidup yang teru...
Kelas Nutrisi Set Cantik dan Set Slimming Shaklee ... Assalmualaikum dan Salam Sejahtera, Hari ni the Founder of Incredible ada buat appoinment Kelas Nutrisi untuk Set Cantik Shaklee dan Set Slimming Sha...

Hi… Saya adalah penulis entri di atas.

Anda boleh follow saya dengan klik butang “sosial media” di bawah.

Atau, Saya juga boleh di hubungi melalui nombor telefon 019-6222 642.

Untuk whatsapp Klik butang whatsapp di bawah.

Klik Share Ya!!!
Posted in: MOTIVASI BISNES

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nazieyar Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nazieyar
Guest

Wah…memberi inspirasi plak cerita nih …fear…im gonna bash this out…