By December 10, 2018 2 Comments Read More →

Nak Tahu Berapa HARGA VIVIX SHAKEE?

Anda Sedang Bandingkan Harga Vivix Shaklee Dari Beberapa Penjual?

Ya, sudah tentu anda nak survey dulu harga dari beberapa penjual vivix shaklee untuk mendapatkan harga terbaik, betul tak? Memang lumrah kita semua kalau boleh nak harga serendah yang boleh.

Saya pun suka survey dulu sebelum buat keputusan untuk membeli

Ini adalah perkara biasa. Buat perbandingan harga dulu, baru buat keputusan untuk beli. Takkan nak terus beli macam tu je kan. Selagi boleh jimat, kita cuba jimat sebaik mungkin.

Tapi cerita pasal vivix ni sebenarnya bukan masalah harga sahaja yang kita perlu ambil kira, ada masalah yang lebih utama sebenarnya. Iaitu adalah berkenaan barang tersebut betul Original(Asli) atau Tiruan ?

Bagi saya, Untuk apa kita dapat harga murah tapi produk yang kita dapat tu barang tiruan. Kalau barang tersebut seperti casing telefon bimbit, t-shirt dan sebagainya tu saya tak kisah la. Tapi ini berkenaan kesihatan kita. Jadi perkara ini perlu di ambil kira terlebih dahulu.

Kenapa perlu gadaikan kesihatan kita dengan produk tiruan? Betul tak?

Bukan apa, benda ni dah ada yang terkena. Jangan sampai anda pulak yang menjadi mangsa seterusnya.

Di bawah ini saya kongsikan sedikit panduan yang mungkin boleh membantu anda untuk mendapatkan vivix shaklee yang Asli & Harga terendah.


2 Cara Memastikan Penjual Vivix Shaklee Yang Sah 

#1 Jumpa “Face to Face”

Biasanya penjual vivix shaklee yang sah tidak akan ada masalah untuk berjumpa dengan pelanggan mereka.

Tapi jika penjual produk tiruan, mereka tidak akan mahu berjumpa secara Face to Face.

Jadi saranan saya anda Tanya pada si penjual tersebut di manakah lokasi mereka beroperasi.

Bila dia dah beri tahu lokasi, anda boleh berpura pura yang lokasi anda berdekatan dengan mereka dan anda mahu dapatkan vivix tersebut secara COD.

Biasanya si penipu ini tidak akan mahu beritahu lokasi mereka & tidak melakukan aktiviti COD.

Nota: Cara penjual yang tidak sah ini biasanya mereka menggunakan platform seperti Lazada & Shopee. Mereka pandai menyorok & pandai memberi pelbagai alasan untuk tidak berjumpa dengan si pembeli walaupun pembeli tersebut hanya berada selang beberapa rumah dari rumah mereka.

#2 Dapatkan Nombor SID dan Nama Pemilik Nombor SID Tersebut

Minta nombor SID (Shaklee Independant Distributor) & Nama yang di daftarkan atas nombor SID tersebut. Setiap Pengedar Shaklee yang sah wajib ada nombor ID masing masing.

Kemudian, anda call HQ Shaklee untuk mengesahkan adakah benar nombor ID tersebut adalah nombor yang sah.

No Telefon HQ adalah:: 603-5622 3188

Nota: Shaklee tidak mengiktiraf mana mana penjual yang menjual produk Shaklee di platform seperti lazada & shopee. Jadi, kita perlu berhati hati dengan penjual di shopee & lazada kerana shaklee tidak akan bertanggung jawab sekiranya berlaku apa apa masalah.


3 Cara Mendapatkan Harga Vivix Shaklee Pada Harga Modal

Tentu ramai yang nak tahu bagaimana caranya untuk membeli vivix shakee pada harga Modal kan? Maksud harga modal ni adalah harga kos setiap Distributor Shaklee.

Ok, di sini saya akan dedahkan caranya.

Tapi sebelum itu, anda perlu tahu yang harga setiap distributor shaklee beli dari shaklee adalah sama harganya.

Tiada istilah beli banyak dapat murah, Beli sikit harga mahal. Beli sebotol mahupun 1000 botol pun harga kos nya tetap sama.

Cara 1: Beli Dari Kawan Rapat Yang Sudah Menjadi Ahli Shaklee

Kalau anda ada kawan kawan yang sudah menjadi ahli (member) Shaklee. Anda boleh cuba bodek kawan anda supaya tolong belikan untuk anda tanpa ambil untung runcit. Hehe.. 

Yang ni biasa orang buat, lagi lagi kalau kawan rapat. Tapi kadang kadang rasa segan juga sebab kawan tu pun nak bisnes untuk cari duit poket. So, kalau kerap sangat kita minta tolong akan menimbulkan rasa segan juga

Cara 2: Anda Daftar Membership Shaklee (Ahli)

Untuk mendapatkan membership shaklee bukanlah susah. Anda perlu isi borang dan bayar yuran keahlian sebanyak RM65 sahaja. Lepas tu anda boleh menikmati harga ahli lebih kurang 20% lebih rendah berbanding harga runcit.

Kelebihan lainnya adalah, anda tidak perlu risau ke atas Keaslian Produk yang anda beli. Sebab anda boleh beli direct dari shaklee. 

Selepas anda mendaftar menjadi ahli shaklee, anda akan dapat ID & Password untuk login di laman web ini https://www.shaklee2u.com.my  

Lepas tu anda boleh shopping tanpa was was. Dan, yang menariknya Anda juga boleh menggunakan Credit Card untuk membuat bayaran. 🙂

Jika anda berminat untuk mendapatkan membership shaklee. Anda boleh buat pendaftaran di link  di bawah ini.

Borang Pendaftaran Ahli Shaklee

Cara 3: Teknik Rahsia Dapatkan Harga Vivix Shaklee Pada Harga Terendah.

Cara ketiga ini adalah rahsia yang saya tak boleh dedahkan di sini. 

Jika anda betul betul nak tahu, anda boleh dapatkannya melalui aplikasi WhatsApp dengan hanya klik link di bawah

Klik >>  Nak Info Vivix Murah

Klik >>  Nak Info Vivix Murah

Selepas anda whatsapp, anda hanya perlu Ikut arahan yang terdapat dalam sistem autoreply whatsapp tersebut.

Penutup

Beli lah dengan bijak. Jangan kerana hanya nak harga yang sangat murah akhirnya anda tertipu oleh peniaga yang tidak di iktiraf. 

Saya doakan semoga anda di kurniakan kesihatan yang baik & di limpah kan rezeki.

Jika ada sebarang pertanyaan & cadangan. Sila beritahu di ruangan komen.

Sekian, Assalamualaikum..

Hi… Saya adalah penulis entri di atas.

Anda boleh follow saya dengan klik butang “sosial media” di bawah.

Atau, Saya juga boleh di hubungi melalui nombor telefon 019-6222 642.

Untuk whatsapp Klik butang whatsapp di bawah.

Klik Share Ya!!!
Posted in: Shaklee

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mus Deanialjoe labu Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
joe labu
Guest

ok ini diskaun ada lagi ke tuan ?