Confinement Lady Vs Jagaan Mak

Adakah Anda Tahu Beza Confinement Lady Dengan Jagaan Mak?

Anda Ingin kan Menjadi Princess Selepas Bersalin?

__________________________________________________________________________________

Zaman sekarang wanita-wanita banyak yang bekerja dan tinggal jauh dari mak. Ramai kaum wanita yang tidak mahu menyusahkan mak apabila berpantang. Mak pun bukan muda lagi nak jaga ibu dan baby dalam pantang kan. Wanita sekarang pulak ramai yang berduit, jadi untuk ambil Confinement Lady (CL) tu tak jadi masalah untuk mereka.

Permintaan CL sangat high demand sekarang. Selain tu wanita-wanita yang mempunyai anak lain yang bersekolah, jadi tak boleh balik kampung berpantang dengan mak. Kalau balik kampung, susah pulak anak-anak lain yang kt rumah sendiri kan.

Nadia sendiri ada pengalaman berpantang hire CL. Niat utama nadia memang tak nak susahkan mak. Walaupun nadia tinggal di rumah mak masa berpantang, tapi nadia tak nak mak penat uruskan nadia dan umar. Mak pun bukan muda lagi kan. Penat juga uruskan ibu berpantang ni dengan kadang-kadang baby meragam.

Nadia ambil CL yang boleh stay in. Kiranya dia jaga 24 hours nadia dan umar. Best gilerr tau. Rasa macam princess :-). Mana taknya semua dia uruskan. Nadia cuma menyusukan baby je. Selain tu semua CL tu buat. Mak nadia boleh la banyak masa main dengan umar. Tak de la penat buat benda lain kan.

CL nadia mandikan nadia, mandiakan baby, tukar lampin baby, masakkan masakan pantang, kemas rumah, basuh baju, urut, tungku, lulur, malam-malam kalau nadia penat, dia bagi susu guna susu yang nadia dah pamkan. Pendek kata, nadia dah jadi macam princess, time makan ngadap je meja makan, semua dh hidang. Nadia cuma menyusukan umar je.

Nadia banyak sangat rest. Ye la dan 9 bulan mengandung. Pastu nadia pulak duduk hospital sampai 18 hari. Kenapa? Nanti boleh baca link ni Dua Kali Masuk Bilik Operation Akibat Diserang Komplikasi Hematoma Selepas Bersalin. Badan rasa sangat penat.

Alhamdulillah, nadia dapat CL sangat baik hati dan membantu. Mak nadia pun tak penat nak jaga kami. Dapat main dengan cucu dengan gembira..hihihi

 

Artikel Best

Konvokesyen My Brother In Law Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Hari ni saya nak berkongsi cerita hari bersejarah buat adik ipar saya, Mohd Eddi Samporna bin Kamali. Saya sebag...
National Conference Shaklee Awards Day 2015!! Part... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Terima Kasih kerana mengunjungi blog kami. Entry ni adalah sambungan dari Entry : National Conference Sh...
Burger Bakar Abang Burn, Taman Melati Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Jom jalan-jalan cari makan. Nadia dan Mr Hubby saje nak cuba Burger Bakar Abang Burn. Kami ni tak de la se...
7 Kebaikan Brokoli Untuk Kesihatan Kita Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Syukur alhamdulillah.. saya masih lagi diberikan kesempatan untuk berkongsi dengan anda sedikit informasi. ...
Sukar Mencari Pakaian “PLUS SIZE”? Sek... Tak terkata bagaimana Nikmat & Keseronokan nya bila semakin mudah mendapatkan size pakaian untuk diri sendiri. Tak seperti dulu yang hanya boleh...
3 Kebaikan Minuman Elektrolit Untuk Ahli Sukan. Pernah dengar minuman Elektrolit? Rasanya macam ramai yang belum tahu. So, hari ini saya akan berkongsi dengan anda tentang Minuman Elektrolit. Nam...
20 Amalan Murah Rezeki Amalan-amalan ini menjadi sebab Allah limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya. Berdasarkan konsep rezeki yang tela...
mm

Bekas pelajar UIA dan bekas accountant di syarikat Swasta.

Life Time Business: Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan yang agak lumayan. 🙂 (Master to Be).

Klik Share Ya!!!
Posted in: Umum & Pelbagai

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of