Confinement Lady Vs Jagaan Mak

Adakah Anda Tahu Beza Confinement Lady Dengan Jagaan Mak?

Anda Ingin kan Menjadi Princess Selepas Bersalin?

__________________________________________________________________________________

Zaman sekarang wanita-wanita banyak yang bekerja dan tinggal jauh dari mak. Ramai kaum wanita yang tidak mahu menyusahkan mak apabila berpantang. Mak pun bukan muda lagi nak jaga ibu dan baby dalam pantang kan. Wanita sekarang pulak ramai yang berduit, jadi untuk ambil Confinement Lady (CL) tu tak jadi masalah untuk mereka.

Permintaan CL sangat high demand sekarang. Selain tu wanita-wanita yang mempunyai anak lain yang bersekolah, jadi tak boleh balik kampung berpantang dengan mak. Kalau balik kampung, susah pulak anak-anak lain yang kt rumah sendiri kan.

Nadia sendiri ada pengalaman berpantang hire CL. Niat utama nadia memang tak nak susahkan mak. Walaupun nadia tinggal di rumah mak masa berpantang, tapi nadia tak nak mak penat uruskan nadia dan umar. Mak pun bukan muda lagi kan. Penat juga uruskan ibu berpantang ni dengan kadang-kadang baby meragam.

Nadia ambil CL yang boleh stay in. Kiranya dia jaga 24 hours nadia dan umar. Best gilerr tau. Rasa macam princess :-). Mana taknya semua dia uruskan. Nadia cuma menyusukan baby je. Selain tu semua CL tu buat. Mak nadia boleh la banyak masa main dengan umar. Tak de la penat buat benda lain kan.

CL nadia mandikan nadia, mandiakan baby, tukar lampin baby, masakkan masakan pantang, kemas rumah, basuh baju, urut, tungku, lulur, malam-malam kalau nadia penat, dia bagi susu guna susu yang nadia dah pamkan. Pendek kata, nadia dah jadi macam princess, time makan ngadap je meja makan, semua dh hidang. Nadia cuma menyusukan umar je.

Nadia banyak sangat rest. Ye la dan 9 bulan mengandung. Pastu nadia pulak duduk hospital sampai 18 hari. Kenapa? Nanti boleh baca link ni Dua Kali Masuk Bilik Operation Akibat Diserang Komplikasi Hematoma Selepas Bersalin. Badan rasa sangat penat.

Alhamdulillah, nadia dapat CL sangat baik hati dan membantu. Mak nadia pun tak penat nak jaga kami. Dapat main dengan cucu dengan gembira..hihihi

 

Artikel Best

Kenapa Nak Kurus Perlu Elakkan Gula? Masih ramai yang belum faham kenapa kita perlu elakkan gula kalau kita dalam proses menurunkan berat badan (kurus). Jadi, di dalam entri ini saya akan...
Internet Marketing by Najib Assadok Assalamualikum dan Salam Sejahtera, Pada 24 May 2015, kami berdua mengorbankan masa cuti kami dengan menuntut ilmu. Ilmu yang bakal di pelajari adala...
10 Manfaat Menggunakan Tangga Dibawah ini saya senaraikan 10 manfaat menggunakan tangga. Jangan lupa untuk amalkannya ya 🙂 1. Menguatkan otot-otot anda seperti betis, peha, ta...
4 Tip Mudah Minum 2 Leter Air Sehari Di Bulan Rama... Asalamualaikum dan Selamat Sejahtera, Beberapa hari lepas, ada sedikit perbualan dengan member-member office. Kira sembang-sembang kosong je la. ...
Konvokesyen My Brother In Law Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Hari ni saya nak berkongsi cerita hari bersejarah buat adik ipar saya, Mohd Eddi Samporna bin Kamali. Saya sebag...
2 Cara Membezakan Bisnes MLM Sebenar vs Skim Cepat... Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Perkongsian hari ini adalah berkenaan cara membezakan Bisnes MLM (Multi Level Marketing) Sebenar vs Skim Cepat...
Cara Beli Produk Shaklee Di “Branch” Semenjak saya berbisnes fulltime ni, saya kerap pergi membeli belah di Branch Shaklee KL. Dan sebab itu, saya selalu jumpa ramai orang yang tak tahu c...
Program CSR Shaklee di Kampung Satok, Raub Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera, Kali ni saya nak bercerita pengalaman saya dan Mr Hubby serta Shaklean melawat ke Kampung Satuk, Raub unt...
mm

Bekas pelajar UIA dan bekas accountant di syarikat Swasta.

Life Time Business: Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan yang agak lumayan. 🙂 (Master to Be).

Klik Share Ya!!!
Posted in: Umum & Pelbagai

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of