By November 1, 2015 0 Comments Read More →

Aku Nak Kurus #01: Target Baru Untuk KURUS

Alhamdulillah.. Sebelum ni saya dah berjaya Transform diri saya dari size 4XL kepada 2XL. Nampak la kurus sikit dari sebelum ni. 🙂

Bila jumpa kenalan lama pun ramai yang tegur “Eh ko dah kurus la sekarang, Apa Ko Buat?” Tu soalan yang selalu saya dapat.
Ramai yang ingat berat saya ni dah di bawah 100kg. 🙂

Sebenarnya berat saya masih lebih 100kg. Anggaran berat saya sekarang ni dalam 116kg-118kg.

So, Pagi tadi Sengaja saya bergambar pakai baju baru yg KETAT yang saya beli baru-baru ini. (macam dalam gambar ni. ) 🙂

AkuNakKurus01-03

AkuNakKurus01-01

AkuNakKurus01-02

Memang sendad la baju-baju ni sebab melekat kat perut tu.. hehe.. 

Target saya, dalam masa 3 bulan dari sekarang. Baju yang KETAT itu akan menjadi longgar untuk saya. 🙂

Maaf kalau ada orang yang kurang senang dengan posting ini.. Sebenarnya Sengaja saya pos target saya ni kat sini sebab….. saya memerlukan MOTIVASI atau SOKONGAN dari anda.
Yer la kan.. Bila dah pos macam ni terpaksa la saya bekerja keras. Malu la kalau tak buat atau capai target.. hehehe

Secara tak langsung boleh jadi push factor untuk saya kekal bersemangat juga.

Doakan saya kuat semangat & berjaya capai target yang saya impikan dalam masa 3 bulan ni.

Artikel Best

Ada Masalah “Gemuk” Sejak Kecil? ̵... "Alhamdulillah, Seumur Hidup Saya Gemuk, Sekarang Saya Dah Kurus" - Shiem Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Hari ni saya nak berkongsi kisah ...
Saya Berjaya Turunkan 7.3Kg Dalam Sebulan. Anda??? Penulis:Mus Deanial Assalamualaikum.. & Salam Sejahtera.. Alhamdulillah.. syukur kepada Allah kerana masih berpeluang untuk berkongsi di blog in...
Now Everyone Can Kurus: Testimoni Sakinah (Lost 21... Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Ini adalah perkongsian dari saudari Sakinah. Jom kita tonton bagaimana beliau boleh berjaya kurus dan menuru...
Rahsia Saya Menurunkan Berat Badan Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Semenjak kebelakangan ini ramai sangat kawan-kawan atau kenalan saya yang tegur saya semakin kurus. Ada juga k...
Now Everyone Can Kurus: Saya Sahut Cabaran Push-Up Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ni saya akan berkongsi dengan anda macam mana saya sahut cabaran Now Everyone Can Kurus (NECK) minggu lep...
Aku Menjadi Seperti “TEGAR” Assalamualaikum.. 🙂 TEGAR.... Itulah apa yang saya nak sampaikan dalam entri kali ini. Mengikut kamus dewan. Tegar ada beberapa maksud. 1. tidak...
WAJIB BACA: Kesan Sampingan Set Slimming Shaklee Akhir-akhir ini semakin ramai yang menegur ke atas kesan dan perubahan yang mereka nampak pada diri saya. Untuk pengetahuan anda, saya ni jenis yang b...
4.7KG Hilang Dalam Masa 2 Minggu – Now Every... Alhamdulillah... Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Hanya syukur yang boleh saya ucapkan apabila berat saya telah turun sebanyak 4.7 kilogram dalam ma...

Hi… Saya adalah penulis entri di atas.

Anda boleh follow saya dengan klik butang “sosial media” di bawah.

Atau, Saya juga boleh di hubungi melalui nombor telefon 019-6222 642.

Untuk whatsapp Klik butang whatsapp di bawah.

Klik Share Ya!!!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of