Check Up Baby di Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Gombak Setia
By June 18, 2017 Read More →

Check Up Baby di Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Gombak Setia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kali ni nadia nak berkongsi check up baby Umar Danial. Sebelum ni check up nadia masa hamil. Jadi pengalaman check up baby lain pulak. Banyak juga la step-step dia. Macam biasa nadia datang klinik di awal pagi untuk mengelakkan menunggu lama. Datang awal boleh dapat nombor awal. Kali ni lain sikit […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Rawatan Penutup Pantang
By May 28, 2017 Read More →

Rawatan Penutup Pantang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Nadia berpantang selama 44 hari di rumah parents nadia di Desa Coalfield, Sungai Buloh. Nadia ambil bidan yang urut dan tungku hari-hari selama 20 hari sahaja. Jadi nadia cari orang lain untuk buat penutup pantang. Nadia ada tengok Master Zura rekemen ex-nurse adik-beradik buat penutup pantang. Rawatan penutup pantang yang nadia […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Pengalaman Hamil di Triminister Ketiga
By April 20, 2017 Read More →

Pengalaman Hamil di Triminister Ketiga

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Dah lepas fasa loya-loya dan muntah-muntah hamil di triminister pertama, honeymoon, jalan-jalan dan makan-makan hamil di triminister kedua. Kini Alhadulillah dah masuk fasa membawa perut berat di fasa hamil di triminister ketiga. Jom baca kisah nadia hamil di triminister ketiga pula. Bila dah masuk triminister ketiga ni paling best sebab dah […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Solat Hajat Ketika Kandungan 7 Bulan
By March 11, 2017 Read More →

Solat Hajat Ketika Kandungan 7 Bulan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kebiasaannya, keluarga kami akan berkumpul sekeluarga dan solat hajat untuk ibu yang hamil 7 bulan. Biasanya buat untuk ibu hamil anak sulung. Solat hajat ini untuk doakan semoga kandungan selamat, sihat, sempurna, soleh dan juga selamat dan sihat untuk ibu dan bayi semasa dan selepas bersalin. Semoga di permudahkan segala urusan. […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Keperluan Bayi Baru Lahir
By March 1, 2017 Read More →

Keperluan Bayi Baru Lahir

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Nadia nak share apakah keperluan dan kos untuk bayi baru lahir. Memandangkan baby adalah anak pertama nadia jadi kena research juga la untuk tau apa keperluan yang penting dan betul-betul perlu ketika lahirnya bayi. Mommies mesti exited kan nak beli barang baby lagi-agi anak pertama. Nadia lagi bertambah exited sebab baby […]

Kelas Cara Berpantang Bersama Blessed Beauty
By February 11, 2017 Read More →

Kelas Cara Berpantang Bersama Blessed Beauty

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera, Nadia dan Mr Hubby ada menghadiri kelas cara berpantang bersama Kak Ice nama glamournya. Kalau kat FB, Siti Aishah. Walaupun nadia plan nak berpantang dengan ma kat Sungai Buloh tapi nadia rasa nadia perlu belajar asas-asas berpantang. Mana tau ada yang ma tak tahu kan. Kita tambah ilmu. Ni baru sampai […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Tips Memilih Pam Susu
By February 11, 2017 Read More →

Tips Memilih Pam Susu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Apakah benda pertama yang mommies semua beli untuk persediaan lepas bersalin. Masuk je 7 bulan, benda pertama yang nadia beli adalah pam susu. Kenapa? Sebab nadia telah pasang niat sebelum hamil lagi nak meyusukan baby dari selepas lahir sehingga berumur 2 tahun paling mininum. Susu ibu sangat banyak khasiat berbanding susu […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Keperluan Barang-barang Ibu Berpantang
By February 6, 2017 Read More →

Keperluan Barang-barang Ibu Berpantang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kali ni nadia nak berkongsi apa yang nadia sediakan sebelum bersalin dan berpantang. Nadia akan berpantang di rumah parents nadia kat Desa Coalfiled, Sungai Buloh. Walaupun ma tak bekerja dan boleh menjaga nadia dan baby tapi nadia ambil initiatif tak mahu menyusahakan ma. Jadi, nadia ambil pembantu cum bidan untuk menjaga […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Details Scan di Sonoworld Centre
By February 5, 2017 Read More →

Details Scan di Sonoworld Centre

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Nadia nak berkongsi tempat detail scan untuk baby nadia. Nadia buat di Sonoworld Centre dia Ukay Perdana. Kawan nadia yang share tempat ni. Kebetulan pulak dekat dengan rumah kan. Jadi decide untuk datang sini. Detail scan ni penting juga, untuk mengesan awal jika baby ada masalah apa-apa. Biasanya tempat check up […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Vivix Shaklee Murah! Bagaimana Cara Mendapatkannya?
By January 20, 2017 0 Comments Read More →

Vivix Shaklee Murah! Bagaimana Cara Mendapatkannya?

Vivix shaklee semamangnya produk yang menjadi pilihan bagi penghidap penyakit kronik seperti sakit kencing manis & sakit buah pinggang. Tapi seperti yang kita tahu, Harga bagi sebotol vivix agak sedikit tinggi. Dalam entri ini saya akan berkongsi kepada anda rahsia cara mendapatkan Vivix Shaklee dengan harga yang lebih murah &  yang paling penting adalah di jamin ASLI […]

Posted in: Shaklee
Pengalaman Hamil di Trimister Kedua
By January 5, 2017 Read More →

Pengalaman Hamil di Trimister Kedua

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Sebelum ni nadia berkongsi hamil di trimister kedua. Sebelum ni nadia biasa dengar orang sebut trimister kedua adalah honeymoon ketika hamil sebab trimister pertama biasanya loya-loya dan muntah-muntah, trimister ketiga pulak perut dah berat. Jadi trimister kedua paling best dan honeymoon, loya-loya dan muntah-muntah dah tak ada, perut pun tak terlalu […]

Posted in: Kehidupan NadiaMusa
Nutrisi Terbaik Yang Wajib Di Amalkan Oleh Ibu Hamil
By December 18, 2016 Read More →

Nutrisi Terbaik Yang Wajib Di Amalkan Oleh Ibu Hamil

Assalamualikum dan Salam Sejahtera, Pertama, Tahniah di ucapkan atas kehamilan anda 🙂 Jom saya nak share topik-topik kebiasaan tanda tanya buat ibu-ibu hamil. Apakah Cabaran Yang Biasa Di alami Oleh Ibu Hamil? Kehamilan adalah proses yang agak mencabar terutamanya bagi ibu yang pertama kali hamil. Kehamilan adalah proses yang panjang iaitu selama 9 bulan 10 […]

Posted in: Info Hamil, Shaklee
3 Rahsia Besar Langsaikan Pinjaman Perumahan Lebih Awal dan Jimat Ratusan Ribu Ringgit
By December 14, 2016 0 Comments Read More →

3 Rahsia Besar Langsaikan Pinjaman Perumahan Lebih Awal dan Jimat Ratusan Ribu Ringgit

Ramai yang mahu langsaikan Pinjaman Perumahan seawal mungkin untuk melepaskan diri dari bebanan hutang yang biasanya di tanggung selama berpuluhan tahun. Tapi tak semua orang tahu cara bagaimana melangsaikan pinjaman perumahan lebih awal dengan cara yang betul. Minda saya mula terbuka apabila saya hadir ke seminar yang di kendalikan oleh Tuan Aziz Ahmad baru baru ini. Masa seminar […]