By May 14, 2016 Read More →

Tips bercuti ke Krabi Thailand

Assalamualaikum w.b.t,

Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Saya doakan anda sihat hendaknya. Kali saya nak cerita honeymoon saya dan Mr Hubby di Krabi, Thailand.

Hari Pertama

Kami book tiket takde la awal sangat jadi tak dapat tiket flight Air Asia yang sangat murah. Harga tiket flight sedang-sedang je. Flight tiket kami RM 800++ untuk 2 hala untuk 2 orang.

Untuk menjimat kan kos dan keselamatan kereta, kami parking di Putrajaya Central. Kami bertolak dari rumah pukul 5. Flight pukul 6.30 boarding.

Cuti-Cuti Krabi Thailand01

Packing barang. Vitamin tak tinggal hokey. Nak pergi enjoy dan makan sedap-sedap,Phytocol, Omegaguard dan lecithin tak boleh tinggal.

  • Phytocol untuk menghalang kolestrol masuk ke dalam salur darah.
  • Omegaguard untuk menyingkirkan kolestrol.
  • Lecithin untuk memecahkan lemak-lemak.

Nak melantak kan. Makan seafood, banana pancake, tom yam dan macam-macam makanan sedap-sedap belaka. Boleh tak nak makan vitamin-vitamin wajib bila nak makan sedap tapi membahayakan kesihatan. Jadi, saya nak makan tapi nak sihat, sebab kena makan…hehe.. Apa-pun semuanya dengan izin Allah. Kita cuma berusaha.

Cuti-Cuti Krabi Thailand04

Lajunya bang..huhu..exited la tew..hihi

Cuti-Cuti Krabi Thailand05

Beratur nak beli tiket ERL

Cuti-Cuti Krabi Thailand06

Cuti-Cuti Krabi Thailand08

Ni rupa tiket. Recycle

Cuti-Cuti Krabi Thailand10

Tengah tunggu ERL

Cuti-Cuti Krabi Thailand13

Yeayy ERL dah sampai

Cuti-Cuti Krabi Thailand27

Nak masuk dah

Cuti-Cuti Krabi Thailand29

Masukkan pasport

Cuti-Cuti Krabi Thailand31

Sambil menunggu nak naik flight welfie satu

Cuti-Cuti Krabi Thailand33

Dah naik flight

Cuti-Cuti Krabi Thailand35

Dalam perjalanan di hidangkan nasi lemak ayam goreng dan air mineral

Cuti-Cuti Krabi Thailand37

Yummy..sedapnya

Cuti-Cuti Krabi Thailand38

Tak lupa vitamin ok

Cuti-Cuti Krabi Thailand39

Alhamdullillah, dah nak mendarat. Selamat mendarat pukul 8.00 pagi waktu Thailand

Cuti-Cuti Krabi Thailand42

Kena isi borang dulu

Cuti-Cuti Krabi Thailand45

Keluar je dah nampak sepanduk Musafiddin dan Nadia. Teras special sangat. Supir kami dah tunggu. Air port transfer ni kami booking online dari Malaysia. Boleh pilih kereta apa nak, berapa orang. Murah dari air port transfer hotel charge. Cuma THB 600++. Kalau air port transfer THB 800++. Boleh layari website ni kalau nak booking www.krabishuttle.com

Cuti-Cuti Krabi Thailand46

Beli sim card. Saya suggest beli sim card kat air port. Harga sama je kat mana-mana. Beli sim card lagi murah dari buat international roaming. Kami beli 2 sim card. Satu untuk Mr Hubby satu untuk saya. THB 100 setiap satu. THB tu untuk 3-7 hari unlimted. Internet sangat laju. Kat tengah-tengah laut pun laju.

Cuti-Cuti Krabi Thailand51

Boleh tengok details rate sim card

Cuti-Cuti Krabi Thailand60

Dah ready nak gerak

Cuti-Cuti Krabi Thailand64

Dalam kereta ada Wifi free ok

Cuti-Cuti Krabi Thailand66

Wefie. Terasa macam VVIP la..syoknya

Cuti-Cuti Krabi Thailand73

Dalam perjalanan jumpa Tut-Tut. Kenderaan awam kat Krabi

Cuti-Cuti Krabi Thailand76

Kat Krabi banyak betul masjid. Ni salah satu masjid yang kami jumpa

Cuti-Cuti Krabi Thailand78

Alhamdulillah. Sampai sudah Deevana Plaza, Aonang. Perjalanan lebih kurang 30 minit nak sampai ke Hotel

Kami book melalui hotel direct. THB 11,700 untuk 4 hari 3 malam without breakfast. Rate agak mahal sebab kami book Premier Pool Access. Saya cadangkan kalau nak sewa hotel tak payah mahal-mahal sebab kita bukan duduk hotel sangat. Kalau nak book hotel ni lebih baik book Deluxe Room je, cuma THB7,200 untuk 4 hari 3 malam breakfast. Kami book bilik without breakfast sebab makanan kat hotel ni tak halal. Lagi pun banyak kedai-kedai muslim yang jual sekitar bandar Aonang yang lebih murah dan sedap.

Cuti-Cuti Krabi Thailand79

Kaunter register. Saya bagi 5 star hotel ni sebab layanan sangat bagus. Kami sampai awal, pukul 10.30 pagi. Boleh check in awal tanpa extra charge. Sepatutnya 2.00 petang.

Cuti-Cuti Krabi Thailand80

Welcome drink di sediakan tapi kami tak minum sebab takut tak halal

Cuti-Cuti Krabi Thailand1374

Sekitar pool

Cuti-Cuti Krabi Thailand1378

Restoren

Cuti-Cuti Krabi Thailand1381

Spa

Cuti-Cuti Krabi Thailand1376

Kids Pool

Cuti-Cuti Krabi Thailand94

Sweetnya bilik. Feeling hanoymoon sangat

Cuti-Cuti Krabi Thailand91

Tandas dari luar. Boleh tutup tirai tu

Cuti-Cuti Krabi Thailand95

Sinki

Cuti-Cuti Krabi Thailand96

Bath tab

Cuti-Cuti Krabi Thailand97

Hair Dryer

Cuti-Cuti Krabi Thailand98

Almari

Cuti-Cuti Krabi Thailand99

Buah free

Cuti-Cuti Krabi Thailand248

Boleh buat air kalau dahaga

Cuti-Cuti Krabi Thailand100

Dapat hadiah bunga

Cuti-Cuti Krabi Thailand82

Tempat makan kalau tapau makanan

Cuti-Cuti Krabi Thailand85

Bila-bila boleh terjun swimming pool. Kata pool access kan

Cuti-Cuti Krabi Thailand88

Baring sat

Cuti-Cuti Krabi Thailand90

TV Flat screen

Cuti-Cuti Krabi Thailand113

Pukul 3.00 petang baru kami keluar selepas rehat beberapa jam. Survey untuk sewa motor selama 3 hari. Dekat je dengan hotel. Rate cuma THB 200 untuk sehari

Cuti-Cuti Krabi Thailand119

Jom jalan-jalan cari makan. Kata orang yang sewakan motor ni, kalau nak cari makanan muslim yang pasti HALAL dan murah boleh pergi dekat bandar Aonang yang dekat masjid

Cuti-Cuti Krabi Thailand140

Jumpa mikro

Cuti-Cuti Krabi Thailand172

Isi minyak dan pakai helmet dulu

Cuti-Cuti Krabi Thailand178

Tanda berhenti

Cuti-Cuti Krabi Thailand184

Dalam banyak-banyak restoren, restoren ni pilihan kami sebab nampak bersih dan yang pasti halal

Cuti-Cuti Krabi Thailand203

Nampak bersih dan teratur kan

DCIM110GOPRO

Sebelum makan menu pilih dulu

Cuti-Cuti Krabi Thailand188

Pembuka selera. Nanas memang jadi menu wajib setiap kali nak makan. Sedap pulak tu nenas kat Krabi

Cuti-Cuti Krabi Thailand190

Rupa duit Thailand

Cuti-Cuti Krabi Thailand201

Beli jus tembikai kat pasar depan kedai

Cuti-Cuti Krabi Thailand208

Antara menu yang ada

Cuti-Cuti Krabi Thailand212

Menu yang kami order

Cuti-Cuti Krabi Thailand213

Antara yang paling sedap, tenggiri stim

Cuti-Cuti Krabi Thailand214

Licin..hehe

Cuti-Cuti Krabi Thailand219

Pasar depan restoren tadi. Macam-macam ado

Cuti-Cuti Krabi Thailand223

Cuti-Cuti Krabi Thailand224

udang dan sotong celup tepung

Cuti-Cuti Krabi Thailand226

Ikan bakar

Cuti-Cuti Krabi Thailand236

Sotong bakar

Cuti-Cuti Krabi Thailand239

Makanan-makanan manis

Cuti-Cuti Krabi Thailand256

Pukul 5.25 petang keluar balik nak ke Pekan Krabi. Ambil masa lebih kurang 15 minit

Cuti-Cuti Krabi Thailand259

Lalu gunung-ganang

Cuti-Cuti Krabi Thailand280

Sampai sudah Pekan Krabi terus ke Pasar malam glamour Krabi. Besar giler pasar malam dia. Ia di buka setiap Sabtu malam Ahad

Cuti-Cuti Krabi Thailand281

Cuti-Cuti Krabi Thailand283

Cuti-Cuti Krabi Thailand284

Cuti-Cuti Krabi Thailand285

Cuti-Cuti Krabi Thailand291

Cuti-Cuti Krabi Thailand296

Green Tea big cup

Cuti-Cuti Krabi Thailand299

Cuti-Cuti Krabi Thailand305

Beli baju buat kenangan

Cuti-Cuti Krabi Thailand337

Owner kedai

Cuti-Cuti Krabi Thailand340

Cuti-Cuti Krabi Thailand346

Cuti-Cuti Krabi Thailand369

Balik tu dah nak gelap. Baik balik sebelum gelap sebab kami naik motor je. Nak lalu gunung ganang dan hutan-hutan ni..huhu

Cuti-Cuti Krabi Thailand376

Sampai je terus cari pakej untuk aktiviti esok dan lusa

Cuti-Cuti Krabi Thailand377

Berjaya negotiate. Harga seperti di bawah

Cuti-Cuti Krabi Thailand403

7 Island Sunset THB 900 per person

Cuti-Cuti Krabi Thailand405

ATV dan Elephant Tracking THB 950 per person

Cuti-Cuti Krabi Thailand404

Hong Island Speed Boat THB 600 per person

Cuti-Cuti Krabi Thailand397

Lepas selesai beli pakej, kami pergi cari makan malam. Perut masih kenyang tapi takut lapar tengah-tengah malam. Kami beli dekat dengan Aonang Mosque yang terletak dalam bandar Aonang

Cuti-Cuti Krabi Thailand401

Kami cuma beli nasi goreng satu sebab perut masih kenyang, stand by je ni..

Malam tu kami tidur awal dalam pukul 10.30 malam sebab esok aktivti pagi-pagi dah start. Ada 2 pakej untuk esok pagi.

Hari Kedua

Kami keluar awal pagi untuk brekafast. Kat sini pukul 6 pagi macam pukul 7 pagi kat Malaysia. Jadi Subuh pun awal pagi. Kami keluar pukul 6.45 pagi untuk breakfast. Tak ambil gambar breakfast..huhu

Cuti-Cuti Krabi Thailand410

Ready nak ke ATV dan Elephant Tracking

Cuti-Cuti Krabi Thailand416

Nama company yang tertera di resit

Cuti-Cuti Krabi Thailand419

Pukul 8.30 kami gerak. First time naik tut-tut

Cuti-Cuti Krabi Thailand423

Kami dua couple je yang pergi masa ni. Kami berkenalan dengan kawan baru. Namanya Jason

Cuti-Cuti Krabi Thailand430

Ni la kedai nya

Cuti-Cuti Krabi Thailand434

Rest kejap

Cuti-Cuti Krabi Thailand431

ATV kami bakal naik

Cuti-Cuti Krabi Thailand439

Wefie dulu

Cuti-Cuti Krabi Thailand443

Baru gerak

Cuti-Cuti Krabi Thailand452

Let’s start

Cuti-Cuti Krabi Thailand474

Pemandangan

Cuti-Cuti Krabi Thailand480

Ada kolam semulajadi

Cuti-Cuti Krabi Thailand508

Bersama kawan baru

Cuti-Cuti Krabi Thailand541

Cantikkan view dia

Cuti-Cuti Krabi Thailand544

Pinjam ATV Jason

Cuti-Cuti Krabi Thailand545

Kami berempat

Cuti-Cuti Krabi Thailand549

Setelah selesai. Kami di sediakan dengan tembikai dan air sejuk. Kami ber ATV selama 1 jam

Cuti-Cuti Krabi Thailand550

Ada pakej-pakej lebih extreme

Cuti-Cuti Krabi Thailand551

Antara aktiviti-aktiviti

Cuti-Cuti Krabi Thailand557

Acara seterusnya Elephant Tracking

Cuti-Cuti Krabi Thailand567

Seram sikit sebab saya gayat..hihi

Cuti-Cuti Krabi Thailand596

Penjaga tu bagi kami berdua je naik, dia tolong ambil gambar

Cuti-Cuti Krabi Thailand599

Best woo

Cuti-Cuti Krabi Thailand636

Bergambar ramai-ramai

Cuti-Cuti Krabi Thailand752

Siap posing atas elephant tu

Cuti-Cuti Krabi Thailand762

Dah habis

Cuti-Cuti Krabi Thailand765

Bagi makan elephant makan pisang

Cuti-Cuti Krabi Thailand772

Jangan masuk tangan skali bang..hihi

Cuti-Cuti Krabi Thailand779

Kita ambil gambar dulu yea elephant

Cuti-Cuti Krabi Thailand784

Kami di hidangkan dengan nenas dan air sejuk. Kami ber elephant tracking selama 40 minit

Cuti-Cuti Krabi Thailand785

Lunch time. Cuba tempat baru Hasna Restaurant. Kawan saya Izzatul Adilah yang rekemen. Kena makan cepat-cepat sebab rushing nak pergi 7 Island Sunset pulak

Cuti-Cuti Krabi Thailand787

Kedai ni pun bersih

Cuti-Cuti Krabi Thailand792

Ia juga menyediakan hotel budget

Cuti-Cuti Krabi Thailand793

Air mangga kat Hasna Restaurant terbaik

Cuti-Cuti Krabi Thailand795

Nasi goreng ayam

Cuti-Cuti Krabi Thailand796

Nasi goreng pataya. Lepas makan terus balik hotel untuk mandi dan solat. Sampai hotel lebih kurang pukul 11.30 pagi

Cuti-Cuti Krabi Thailand798

Ready to go to 7 Island Sunset

Cuti-Cuti Krabi Thailand802

Belakang dah penuh. Kami duduk kat depan. Sampai je terus register

Cuti-Cuti Krabi Thailand808

Tandas juga di sediakan di jeti

Cuti-Cuti Krabi Thailand811

Wefie lagi…

Cuti-Cuti Krabi Thailand822

Alhamdulillah cuaca baik

Cuti-Cuti Krabi Thailand839

Tengah tunggu nak naik cruise

Cuti-Cuti Krabi Thailand854

Ni la cruise kami

Cuti-Cuti Krabi Thailand855

Ala-ala titanic gitu

Cuti-Cuti Krabi Thailand862

Dalam kapal

Cuti-Cuti Krabi Thailand867

Tengah briefing

Cuti-Cuti Krabi Thailand874

Jumpa mamat US. Dia bawak mak dia yang teringin nak jalan-jalan Krabi

Cuti-Cuti Krabi Thailand879

SubhanaAllah, cantik sungguh

Cuti-Cuti Krabi Thailand880

Cuti-Cuti Krabi Thailand891

Yang backgroud belakang tu Chicken Island

Cuti-Cuti Krabi Thailand916

Sampai sudah Taming Island untuk snorkling

Cuti-Cuti Krabi Thailand1004

Snorkling time. Ada 2 pilihan, sama ada nak stay sini atau ke Mariam National Park. Kitaorang tak pergi sebab esok nak pergi. Mr hubby memang suka sangat snorkling. Saya dulu takut nak snorkling sebab laut dalam. Tapi lepas kami selalu pergi pulau suka pulak snorkling. Dah berani..hehe

Cuti-Cuti Krabi Thailand1017

Cuti-Cuti Krabi Thailand1032

Kemudian kami ke Poda Island. Sampai sini lebih kurang pukul 4.00 petang

Cuti-Cuti Krabi Thailand1442

Kat sini lepak-lepak mandi laut

Cuti-Cuti Krabi Thailand1030


Cuti-Cuti Krabi Thailand1035

Cuti-Cuti Krabi Thailand1049

Cuti-Cuti Krabi Thailand1051

Cuti-Cuti Krabi Thailand1055

Sekarang kami kat Tup Island. Sampai sini lebih kurang pukul 5.00 petang. Kat sini nak tengok sunset dan Dinner BBQ Special kan diaorg meniaga kat sini. Jual makanan dalam sampan. Siap masak dalam sampan

Cuti-Cuti Krabi Thailand1058

Abang tu tengah bakar jagung yang kami order

Cuti-Cuti Krabi Thailand1065

My favorite dah jadi favorite Mr hubby jugak..hihi

Cuti-Cuti Krabi Thailand1070

Kami Dinner BBQ di tepi beach

Cuti-Cuti Krabi Thailand1073

Jemput makan

Cuti-Cuti Krabi Thailand1090

Cerah lagi

Cuti-Cuti Krabi Thailand1096

We are always in love. InshaAllah

DCIM110GOPRO

Sebelum sunset dah nak gelap

Cuti-Cuti Krabi Thailand1079

Sunset. Cantik kan

Cuti-Cuti Krabi Thailand1092

Cuti-Cuti Krabi Thailand1104

Dah malam, now nak snorkling dalam gelap pulak. Pukul 6.45 kami gerak dari Tup Island

Cuti-Cuti Krabi Thailand1110

Bio-luminescent Swimming

Cuti-Cuti Krabi Thailand1114

Muka dah penat. On the way balik ke darat sudah. Kami sampai di jeti lebih kurang pukul 7.30 malam

Cuti-Cuti Krabi Thailand1125

Ada pertunjukkan api sebelum balik

Cuti-Cuti Krabi Thailand1132

Bersama bro yang bawak kami ke pulau-pulau dan pertunjukan api

Cuti-Cuti Krabi Thailand1133

Balik ke hotel. Sampai hotel lebih kurang pukul 8.30 malam. Sempat mandi pool dan solat lepas tu keluar balik jalan-jalan bandar Aonang nak cari supper

Cuti-Cuti Krabi Thailand1135

CIMB ada berdekatan hotel. Lagi jimat withdraw CIMB kat sini kalau ada bank CIMB daripada tukar duit siap-siap kat money changer kat Malaysia. Sebelum tu kena activate international activation kat ATM machine kat Malaysia dulu

Cuti-Cuti Krabi Thailand1137

Tempat kami supper

Cuti-Cuti Krabi Thailand1145

Kerusi meja di perbuat daripada buluh

Cuti-Cuti Krabi Thailand1146

Yeayyy..akhirnya dapat makan banana pancake. Kalau datang sini tak makan banana pancake rugi

Cuti-Cuti Krabi Thailand1147

Teh dan Koko ais

Cuti-Cuti Krabi Thailand1150

Ada jual teh hijau dan teh merah yang orang Malaysia jual Big Cup tu

Cuti-Cuti Krabi Thailand1154

Goreng-goreng. Lepas jalan-jalan kami balik tidur. Hari ni lebih penat dari semalam tapi seronok

Hari Ketiga

Cuti-Cuti Krabi Thailand1158

Kami nak ke jeti untuk ke Hong Island naik speedboat

Cuti-Cuti Krabi Thailand1170

Pemandangan sepanjang perjalanan

Cuti-Cuti Krabi Thailand1178

Dah sampai

Cuti-Cuti Krabi Thailand1187

Jeti

Cuti-Cuti Krabi Thailand1192

Speedboat dia cantik. Nampak exclusive

Cuti-Cuti Krabi Thailand1195

Posing

Cuti-Cuti Krabi Thailand1197

Let’s go

Cuti-Cuti Krabi Thailand1198

Wefie

Cuti-Cuti Krabi Thailand1206

Cuti-Cuti Krabi Thailand1208

Cuti-Cuti Krabi Thailand1209

Laju giler tapi best

Cuti-Cuti Krabi Thailand1211

Lepak kat Pulau Koh Phak Bia

Cuti-Cuti Krabi Thailand1218

Pandangan speedboat dari belakang

Cuti-Cuti Krabi Thailand1224

Cuti-Cuti Krabi Thailand1227

Cuti-Cuti Krabi Thailand1228

We love each other so much. InshaAllah

Cuti-Cuti Krabi Thailand1239

Cuti-Cuti Krabi Thailand1241

Cuti-Cuti Krabi Thailand1242

Cuti-Cuti Krabi Thailand1244

Cuti-Cuti Krabi Thailand1251

Pulau Koh Lao La Ding

Cuti-Cuti Krabi Thailand1254

Syok woo naik buai

Cuti-Cuti Krabi Thailand1255

Cuti-Cuti Krabi Thailand1262

Air jerneh sangat

Cuti-Cuti Krabi Thailand1269

Cuti-Cuti Krabi Thailand1270

Cuti-Cuti Krabi Thailand1274

Cuti-Cuti Krabi Thailand1277

Next destination. Mariam National Park. Kena bayar tips THB 400 untuk 2 orang. Sini tempat kami di sediakan lunch. Lama sikit lepak sini

Cuti-Cuti Krabi Thailand1279

Cuti-Cuti Krabi Thailand1282

Cuti-Cuti Krabi Thailand1283

Cuti-Cuti Krabi Thailand1287

Cuti-Cuti Krabi Thailand1288

Cuti-Cuti Krabi Thailand1290

Makanan dah di packing siap-siap

Cuti-Cuti Krabi Thailand1294

Cuti-Cuti Krabi Thailand1298

Cuti-Cuti Krabi Thailand1301

Nenas tak tinggal

Cuti-Cuti Krabi Thailand1307

Tidur dulu

Cuti-Cuti Krabi Thailand1309

Cuti-Cuti Krabi Thailand1311

Cuti-Cuti Krabi Thailand1317

Cuti-Cuti Krabi Thailand1324

DCIM110GOPRO

DCIM110GOPRO

Cuti-Cuti Krabi Thailand1336

Balik dah

Cuti-Cuti Krabi Thailand1339

Sampai jeti sudah. Setengah hari kami ke Hong Island.

Cuti-Cuti Krabi Thailand1353

Sampai hotel terus berendam kat pool

Cuti-Cuti Krabi Thailand1366

Lepas mandi dan solat kami pergi jalan-jalan nak cari banana pancake yang sedap. Saya google, ada dalam blog sis tu cakap Pancake Rotee Yaminlah sedap dan tentu la halal kan

Cuti-Cuti Krabi Thailand1341

Pancake Rotee Yaminla

Cuti-Cuti Krabi Thailand1346

Cuti-Cuti Krabi Thailand1342

Cuti-Cuti Krabi Thailand1343

Cuti-Cuti Krabi Thailand1348

Meatball

Cuti-Cuti Krabi Thailand1349

Mangga

Cuti-Cuti Krabi Thailand1350

Banana pancake coklat

Cuti-Cuti Krabi Thailand1351

Banana pancake nutela. Memang sedap giler

Cuti-Cuti Krabi Thailand1393

Nak pergi massage tapi tukang urut tu non-muslim. Walapun perempuan dengan perempuan tapi jika perempuan bukan islam aurat nya seperti kita dengan lelaki. Maka lupakan hasrat nak massage kat Krabi ni. Saya cuba google tempat massage muslim, tapi tak jumpa..huhu

Cuti-Cuti Krabi Thailand1398

Dinner kat Rakan Halalfood

Cuti-Cuti Krabi Thailand1401

Air mangga dan kopi O

Cuti-Cuti Krabi Thailand1402

Tom yam campur

Cuti-Cuti Krabi Thailand1404

Sotong steam

Cuti-Cuti Krabi Thailand1405

Telur dada

Cuti-Cuti Krabi Thailand1406

Kailan ikan masin

Cuti-Cuti Krabi Thailand1407

Hidangan keseluruhan

Cuti-Cuti Krabi Thailand1409

Cuti-Cuti Krabi Thailand1412

Lepas makan terus balik dan tidur

Cuti-Cuti Krabi Thailand1413

Opps..please do not disturb

Hari Keempat

Sedihnya, hari ni last day kat Krabi..huhu..

Cuti-Cuti Krabi Thailand1414

Breakfast time

Cuti-Cuti Krabi Thailand1415

Cuti-Cuti Krabi Thailand1417

Cuti-Cuti Krabi Thailand1419

Cuti-Cuti Krabi Thailand1422

Pagi-pagi dah makan ulam

Cuti-Cuti Krabi Thailand1425

Cuti-Cuti Krabi Thailand1426

Cuti-Cuti Krabi Thailand1427

Breakfast tempat kedua

Cuti-Cuti Krabi Thailand1429

Cuti-Cuti Krabi Thailand1430

Cuti-Cuti Krabi Thailand1434

Cuti-Cuti Krabi Thailand1436

Cuti-Cuti Krabi Thailand1438

Lunch pulak. Lunch tempat first day kami datang

Cuti-Cuti Krabi Thailand1441

Cuti-Cuti Krabi Thailand1443

Nasi goreng biasa

Cuti-Cuti Krabi Thailand1444

Sayur kailan

Cuti-Cuti Krabi Thailand1445

Cuti-Cuti Krabi Thailand1446

Cuti-Cuti Krabi Thailand1448

Nak balik dah..huhu

Cuti-Cuti Krabi Thailand1449

Cuti-Cuti Krabi Thailand1450

Sebelum balik pulangkan motor

Cuti-Cuti Krabi Thailand1451

Beli banana pancake buat bekal. Sedap giler banana pancake Yamila

Cuti-Cuti Krabi Thailand1452

Cuti-Cuti Krabi Thailand1454

On the way balik. Di jempat oleh krabishuttle

Cuti-Cuti Krabi Thailand1459

Cuti-Cuti Krabi Thailand1460

Check bagasi

Cuti-Cuti Krabi Thailand1461

Air port Krabi

Cuti-Cuti Krabi Thailand1463

Check in

Cuti-Cuti Krabi Thailand1465

Bye-bye Krabi. Till we meet again. We really love Krabi. Makanan sedap-sedap, makanan halal senang cari dan tempat kampung-kampung gitu. Memang plan nak datang lagi InshaAllah

Cuti-Cuti Krabi Thailand1468

Cuti-Cuti Krabi Thailand1473

Order air je. Habiskan duit Bhat

Cuti-Cuti Krabi Thailand1483

Sampai air port baru makan

Cuti-Cuti Krabi Thailand1485

Cuti-Cuti Krabi Thailand1486

Cuti-Cuti Krabi Thailand1490

Cuti-Cuti Krabi Thailand1491

Cuti-Cuti Krabi Thailand1493

Cuti-Cuti Krabi Thailand1496

Honeymoon yang sangat best. Kami memang kaki travel. We love travel.

mm
Bekas pelajar UIA dan Masih berkerja sepenuh masa sebagai accountant.

Part Time Business: Shaklee Independent Distributor dengan pendapatan yang agak lumayan. 🙂 (Master to Be).

49036 Jumlah Pelawat 89 Pelawat Hari Ini

Artikel Best

Percutian Budget Ke Penang Part 2!! Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Sambungan dari entry semalam. Kisah entry semalam boleh baca link di bawah : http://nadiamusa.net/blog/percutia...
Jalan-Jalan Melaka dengan Family Mertua Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Minggu ni orang masih sibuk dengan open house sana sini lagi kan. Saya dan keluarga ke Melaka nak bawa Mother In...
Percutian Budget Ke Penang Part 3!! Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Sambungan dari entry semalam. Kisah entry semalam boleh baca link di bawah : http://nadiamusa.net/blog/percutia...
Percutian Budget Ke Penang Part 1!! Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Ke Penang pulak kita kali ni. Percutian yang tak di rancang bersama BFF ku. Pada mulanya saya dan Mr Hubby je na...
Posted in: Kehidupan NadiaMusa

Comments are closed.