Perihal Kurus

Ada Masalah “Gemuk” Sejak Kecil? – Baca Kisah Ini Sebagai Motivasi
By September 7, 2015 0 Comments Read More →

Ada Masalah “Gemuk” Sejak Kecil? – Baca Kisah Ini Sebagai Motivasi

“Alhamdulillah, Seumur Hidup Saya Gemuk, Sekarang Saya Dah Kurus” – Shiem Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Hari ni saya nak berkongsi kisah sahabat saya “Shiem”. Saya dan shiem berkawan sejak kami sama-sama belajar di IPT yang sama, Lebih kurang dah 15 tahun kami kenal. 🙂 Masa mula mula kenal shiem 15 tahun lepas pun shiem ni […]

KURUS: Pemuda Belanja RM50 RIBU Untuk Menurunkan 30KG?
By June 20, 2015 Read More →

KURUS: Pemuda Belanja RM50 RIBU Untuk Menurunkan 30KG?

Nampaknya isu kegemukan kini makin menjadi-jadi. Ini terbukti dengan statistik yang semakin meningkat setiap tahun. Mungkin ramai yang telah sedar mengenai isu sini, tapi MASIH RAMAI lagi yang belum sedar bahawa isu ini sebenarnya semakin hari semakin serius. Nak KURUS Perlu Belanja RM50k Untuk Buang 30KG? Beberapa hari lepas saya terima mesej daripada group di telegram. Mesej yang […]

WAJIB BACA: Kesan Sampingan Set Slimming Shaklee

WAJIB BACA: Kesan Sampingan Set Slimming Shaklee

Akhir-akhir ini semakin ramai yang menegur ke atas kesan dan perubahan yang mereka nampak pada diri saya. Untuk pengetahuan anda, saya ni jenis yang bersaiz “tinggi dan besar”. Dengan ketinggian 182cm & berat pernah mencecah 140kg memang la nampak sangat ke-Bam-Bam-mannya… Asam garam menjadi orang yang Bersaiz BESAR ni tak perlu kata la. Memang saya dah merasai semua […]

TIPS Pemakanan Untuk SIHAT dan KURUS
By February 22, 2015 0 Comments Read More →

TIPS Pemakanan Untuk SIHAT dan KURUS

Assalamualaikum w.b.t, Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Saya doakan semoga anda semua sihat dan dapat masuk syurga tanpa di hisab. Lately ramai yang bertanya apa yang Mr Hubby saya makan sebab nampak badan dia semakin hari semakin KURUS. Untuk memenuhi permintaan ramai, kali ni saya share pemakanan Mr Hubby yang menyebabkan berat dia turun sebanyak 14 kg. […]

Rahsia Saya Menurunkan Berat Badan
By December 2, 2014 0 Comments Read More →

Rahsia Saya Menurunkan Berat Badan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Semenjak kebelakangan ini ramai sangat kawan-kawan atau kenalan saya yang tegur saya semakin kurus. Ada juga kawan-kawan dari facebook yang PM/Whatsapp tanya apa rahsia saya dapat Menurunkan Berat Badan. Jadi.. Entri kali ini saya nak kongsikan kepada anda semua macam mana saya dapat Menurunkan Berat Badan saya ni. 🙂 BERSYUKUR DAPAT MENURUNKAN BERAT […]

Bermulanya Perjalanan Suami ku Seorang Gemuk
By August 31, 2014 0 Comments Read More →

Bermulanya Perjalanan Suami ku Seorang Gemuk

Asalamualaikum dan Selamat Sejahtera, Harap semua pembaca-pembaca blog nadia musa semua dalam keadaaan sihat walafiat. 🙂 Hari ni saya nak bercerita tentang ke’kurus’an hubby. Ia bermula apabila hubby sering mendapatkan pemeriksaan kesihatan berkaitan masalah kesihatan yang dihadapinya. Hubby saya ni seperti yang diketahui memang Obesiti dengan BMI 40.5. SUAMI SAKIT BELAKANG Pertama kami berjumpa doktor […]

Posted in: Perihal Kurus
Aku Menjadi Seperti “TEGAR”
By August 21, 2014 0 Comments Read More →

Aku Menjadi Seperti “TEGAR”

Assalamualaikum.. 🙂 TEGAR…. Itulah apa yang saya nak sampaikan dalam entri kali ini. Mengikut kamus dewan. Tegar ada beberapa maksud. 1. tidak dpt dilenturkan; keras dan kaku. 2. ki tidak mahu menurut; keras kepala: ~ hati tidak mengikut kata; keras hati; degil. menegarkan menjadikan atau menyebabkan tegar; mengeraskan. ketegaran keadaan atau hal tegar; kekerasan; kedegilan. […]

Mengapa Kita Perlu Minum Air Kosong

Mengapa Kita Perlu Minum Air Kosong

Asalamualaikum dan Selamat Sejahtera, Minggu lepas saya dan hubby pergi ke rumah keluarga mentor saya Master Firdaus untuk personal coaching. Kami sangat happy kerana dapat menuntut ilmu ‘one to one’.  Walaupun kami bekerja balik pun malam kami tetap luangkan masa untuk menuntut ilmu. Sampai je, kami mulakan dengan borak-borak kosong dan bertanya khabar sebelum mulakan coaching. […]

Posted in: Perihal Kurus