Jom Kurus & Sihat

Aku Nak Kurus #01: Target Baru Untuk KURUS
By November 1, 2015 0 Comments Read More →

Aku Nak Kurus #01: Target Baru Untuk KURUS

Alhamdulillah.. Sebelum ni saya dah berjaya Transform diri saya dari size 4XL kepada 2XL. Nampak la kurus sikit dari sebelum ni. 🙂Bila jumpa kenalan lama pun ramai yang tegur “Eh ko dah kurus la sekarang, Apa Ko Buat?” Tu soalan yang selalu saya dapat. Ramai yang ingat berat saya ni dah di bawah 100kg. 🙂Sebenarnya […]

Rahsia Kurus Dengan Mengawal Nafsu Makan
By September 25, 2015 0 Comments Read More →

Rahsia Kurus Dengan Mengawal Nafsu Makan

Petua ini ramai lagi yang belum tahu rasanya. So hari ini saya nak berkongsi dengan anda cara mengawal nafsu makan untuk sesiapa sahaja yang ingin lebih kurus dari berat yang sekarang. Mesti ramai yang tak tahu, penggunaan pinggan yang berwarna biru dapat membantu kita merubah mood dan nafsu makan kan? Yer betul.. Nafsu makan boleh […]

By September 23, 2015 0 Comments Read More →

Now Everyone Can Kurus: Testimoni Sakinah (Lost 21kg)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Ini adalah perkongsian dari saudari Sakinah. Jom kita tonton bagaimana beliau boleh berjaya kurus dan menurunkan berat sebanyak 21kg. Semoga dengan perkongsian ini anda yang menonton video di atas akan terinspirasi. Feel Free to Share   Mus Deanial Hi… Saya adalah penulis entri di atas. Anda boleh follow saya dengan klik […]

Ada Masalah “Gemuk” Sejak Kecil? – Baca Kisah Ini Sebagai Motivasi
By September 7, 2015 0 Comments Read More →

Ada Masalah “Gemuk” Sejak Kecil? – Baca Kisah Ini Sebagai Motivasi

“Alhamdulillah, Seumur Hidup Saya Gemuk, Sekarang Saya Dah Kurus” – Shiem Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Hari ni saya nak berkongsi kisah sahabat saya “Shiem”. Saya dan shiem berkawan sejak kami sama-sama belajar di IPT yang sama, Lebih kurang dah 15 tahun kami kenal. 🙂 Masa mula mula kenal shiem 15 tahun lepas pun shiem ni […]

WAJIB BACA: Kesan Sampingan Set Slimming Shaklee

WAJIB BACA: Kesan Sampingan Set Slimming Shaklee

Akhir-akhir ini semakin ramai yang menegur ke atas kesan dan perubahan yang mereka nampak pada diri saya. Untuk pengetahuan anda, saya ni jenis yang bersaiz “tinggi dan besar”. Dengan ketinggian 182cm & berat pernah mencecah 140kg memang la nampak sangat ke-Bam-Bam-mannya… Asam garam menjadi orang yang Bersaiz BESAR ni tak perlu kata la. Memang saya dah merasai semua […]

Now Everyone Can Kurus: Saya Sahut Cabaran Push-Up

Now Everyone Can Kurus: Saya Sahut Cabaran Push-Up

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ni saya akan berkongsi dengan anda macam mana saya sahut cabaran Now Everyone Can Kurus (NECK) minggu lepas. Cabarannya adalah berkenaan dengan Push-Up. Nak tahu macam mana cabaran ini kan? 🙂 Okay.. sebenarnya peserta NECK di cabar untuk post 1 gambar yang di berikan oleh Coach untuk di upload ke Facebook masing-masing. Gambar […]

Saya Berjaya Turunkan 7.3Kg Dalam Sebulan. Anda???

Saya Berjaya Turunkan 7.3Kg Dalam Sebulan. Anda???

Penulis:Mus Deanial Assalamualaikum.. & Salam Sejahtera.. Alhamdulillah.. syukur kepada Allah kerana masih berpeluang untuk berkongsi di blog ini Terima kasih juga saya ucapkan kepada anda kerana sudi berkunjung ke blog ini. Semoga anda berada didalam keadaan sihat sejahtera. Hari ni saya nak berkongsi kepada anda pengalaman saya sebagai peserta Now Everyone Can Kurus sepanjang bulan […]

TIPS Pemakanan Untuk SIHAT dan KURUS
By February 22, 2015 0 Comments Read More →

TIPS Pemakanan Untuk SIHAT dan KURUS

Assalamualaikum w.b.t, Apa khabar pembaca blog Nadia Musa. Saya doakan semoga anda semua sihat dan dapat masuk syurga tanpa di hisab. Lately ramai yang bertanya apa yang Mr Hubby saya makan sebab nampak badan dia semakin hari semakin KURUS. Untuk memenuhi permintaan ramai, kali ni saya share pemakanan Mr Hubby yang menyebabkan berat dia turun sebanyak 14 kg. […]

4.7KG Hilang Dalam Masa 2 Minggu – Now Everyone Can Kurus
By February 15, 2015 0 Comments Read More →

4.7KG Hilang Dalam Masa 2 Minggu – Now Everyone Can Kurus

Alhamdulillah… Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Hanya syukur yang boleh saya ucapkan apabila berat saya telah turun sebanyak 4.7 kilogram dalam masa 2 minggu. Berat saya turun dari 123.1 kilogram kepada 118.4 kilogram dalam masa cuma 2 minggu. Yer.. Cuma 2 minggu je. Rasa macam tak percaya… Syukur, lepas saya join program Now Everyone Can Kurus ni saya lebih […]

Aku Menjadi Seperti “TEGAR”
By August 21, 2014 0 Comments Read More →

Aku Menjadi Seperti “TEGAR”

Assalamualaikum.. 🙂 TEGAR…. Itulah apa yang saya nak sampaikan dalam entri kali ini. Mengikut kamus dewan. Tegar ada beberapa maksud. 1. tidak dpt dilenturkan; keras dan kaku. 2. ki tidak mahu menurut; keras kepala: ~ hati tidak mengikut kata; keras hati; degil. menegarkan menjadikan atau menyebabkan tegar; mengeraskan. ketegaran keadaan atau hal tegar; kekerasan; kedegilan. […]